1

Temat: zawiadomienie

Może trochę śmieszne pytanie.
Ile czasu musi być wywieszone na tablicy ogłoszeń w siedzibie zamawiającego zawiadomienie o wynikach postępowania?

2 (edytowany przez Apollo 2010-05-19 13:15:12)

Odp: zawiadomienie

Ustawa tego nie reguluje, myślę że usunięcie tych informacji z tablicy wraz w zawarciem umowy nie będzie żadnym naruszeniem.

3 (edytowany przez Amadeuss 2010-05-25 07:02:57)

właśnie - a wtedy zamieszczasz na tablicy ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

4

Amadeuss napisał/a:

W jakim celu i na jakiej podstawie, jeśli mogę zapytać?

5

joanna99 napisał/a:
Amadeuss napisał/a:

W jakim celu i na jakiej podstawie, jeśli mogę zapytać?

W celu zagwarantowania realizacji zasady jawności na podstawie art. 7 Pzp wink

6

NIe wiedziałem że ktoś może prowadzić postępowanie w tajemnicy przed wszystkimi i zataić tak oczywistą informację jak udzielenie zamówienia ....
Joanna99 a może w BZP też nie publikujesz? wink

7 (edytowany przez joanna99 2010-05-25 09:34:54)

Amadeuss napisał/a:

NIe wiedziałem że ktoś może prowadzić postępowanie w tajemnicy przed wszystkimi i zataić tak oczywistą informację jak udzielenie zamówienia ....
Joanna99 a może w BZP też nie publikujesz? wink

Dobrze, że dodałeś wink
Ja absolutnie nic nie zatajam i nie prowadzę postępowania  w tajemnicy, takie ołoszenie umieszczam w BZP, mało tego, każdy może przyjść i sobie "wszystko" pooglądać, mało tego nawet sfotografować, itp.  Daruję sobie "tablicę" w przypadku ogłosznia o udzielenia zamówieniu i nie uważam, że naruszam tym zasad z art. 7 i 8 Pzp. Mało tego nawet na "stronie www" nie publikuję takiego ogłoszenia! Pewnie Amadeusowi włosy na głowie stają dęba wink

8

Żeby była jasność: mój post - no 5, to taki facetiousness, o czym świadczy emotikonka ":)" Zawiodłem się na Was - spodziewałem się fali krytyki smile

9

Twoja emotikonka " wink " w poście no 5 uchroniła Cię przed moją falą krytyki smile

10

joanna99 napisał/a:

[ Pewnie Amadeusowi włosy na głowie stają dęba wink

No nie, włosy raczej to mi nie stają dęba big_smile

Ja wywieszam na tablicy ogłoszeń - przez naszą placókę przewija sie dziennie około 100 osób dlaczego nie mają się dowiedzieć o toczącym sie postępowaniu, jego wynikach?
Niektózy  z nich to osoby reprezentujące  firmy lokalne więc po co mają ślęczeć przed monitorami swoich komputerów ....
To że żaden przepis ci tego nie nakazuje wprost nie oznacza że nie możesz tego zrobić ....

11

Amadeuss napisał/a:

To że żaden przepis ci tego nie nakazuje .

o to właśnie mi chodziło

Amadeuss napisał/a:

nie oznacza że nie możesz tego zrobić ....

zgadza się smile

12 (edytowany przez Amadeuss 2010-05-26 05:31:01)

Chociaż tak na  ścisłość w moim SIWZ (wzorowanym na administracji publicznej) mam napisane że:

Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej ofert zamawiający zamieszcza informacje, o których mowa (...) na stronie internetowej oraz w miejscu publicznie dostępnym w swojej siedzibie.

13

Amadeuss napisał/a:

Chociaż tak na  ścisłość w moim SIWZ (wzorowanym na administracji publicznej) mam napisane że:

Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej ofert zamawiający zamieszcza informacje, o których mowa (...) na stronie internetowej oraz w miejscu publicznie dostępnym w swojej siedzibie.

Brzmi jak art. 92 ust. 2 Pzp, a tam jest mowa o informacjach z art. 92 ust. 1 pkt 1.

14

MIRAS napisał/a:

Zawiodłem się na Was

Dobrze, że my na Tobie nigdy się nie zawodzimy smile

15

... dzień się super zaczyna - dzięki smile