Temat: opinia banku
czy stwierdzenie w opinii bankowej " firma korzysta z kredytu w rachunku bieżącym z limitem w kwocie 6-cyfrowej" Waszym zdaniem potwierdza zdolność kredytową na 85 tys.???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy stwierdzenie w opinii bankowej " firma korzysta z kredytu w rachunku bieżącym z limitem w kwocie 6-cyfrowej" Waszym zdaniem potwierdza zdolność kredytową na 85 tys.???
Moim zdaniem nie potwierdza warunku, w opinii arbitrażu czy KIO nie znalazłem opinii o kwocie podanej np. sześciocyfrowej, nie ma określonych standardów by przyjąć taki stan sprawy, moim zdaniem do uzupełnienia.
Nie zawracajcie głowy sądom w tak prostych przypadkach. Przecież to jest proste i oczywiste że liczba 6-cyfrowa ma 6 cyfr, a pierwsza z nich nie może być zerem. Zatem będzie to liczba od 100000 od 999999 (lub jak kto woli od 100000,00 do 999999,99 - bo większość ludzi nie może ścierpieć liczb bez 2 cyfr po przecinku). Liczba 85000 i cała opinia spełniają wymagania zamawiającego, bowiem najniższy gwarantowany kredyt jest wyższy od minimalnych wymagań.
Na marginesie: ciekawy przykład jak ludzie łatwo zapominają czego ich uczono w szkole powszechnej
hubal...trafiłeś w sedno z tym komentarzem
Czyli twierdzisz że jest ok?
no tak, Hubal ma racje, co do 6 cyfrowej nie mam wątpliwości, ale " firma korzysta z kredytu w rachunku bieżącym z limitem w kwocie 6-cyfrowej" i chodzi przede wszystkim o to ze nie wiem ile wykonawca z tej lini kredytowej wykorzystał i tak naprawde nie wiem na ile kształtuje sie jego zdolnosc kredytowa na dzien otwarcia ofert
na dzien otwarcia ofert mogł mieć wykorzystany cały limit, tj kwote 6 cyfrowa, i w tej sytuacji nie posiada zdolnosci kredytowej (tzn z tego zdnia nie wynika)? dobrze mysle??
Ludze, opanujcie się! Odwracacie sens przepisów. Na jakiej podstawie jest to potrzebne i na jakiej podstawie chcecie rozliczać???
Toż to zamawiający ma płacić, a nie wykonawca (przepisy pozwalają zamawiającemu nawet na zaliczki!) To zamawiający ma mieć pieniądze (!), a gdy nie ma, to załatwia kredyt. Nie zbywajmy tego obowiązku!
Rozumiem, że warunek posiadania określonych środków pieniężnych na rachunku mogę uznać za spełniony przy następująym sformułowania na nocie bankowe " średnie miesięczne obroty na rachunku bankowym liczone za ostatnie 3 miesiące wyrażają się liczbą 9-cio cyfrową" ?
drogi kolego -obroty to nie saldo a więc nie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc