1

Temat: protokół

mam takie pytanie otwarcie ofert już nastąpiło. Ale jeszcze nie ma protokołu z postepowania. A firma co ogląda oferty chce zobaczyc protokół z postępowania? Przecie protokół dopiero będzie jak wybierzemy oferte

2

Odp: protokół

Niektórzy komentatorzy Pzp stoją na stanowisku iż protokół prowadzi się od dnia wszczęcia postępowania, wpisując kolejne czynności w trakcie postępowania. Podobne stanowisko zajmują niektórzy inspektorzy NIK.

3

Zgodnie z art. 96 ust. 3 załączniki do protokołu udostępnia sie po dokonaniu wyboru lub unieważnieniu, z wyjątkiem ofert, które udostepnia sie od chwili otwarcia. Protokól winien być prowadzony na bieżąco od początku postępowania i jest jawny na każdym etapie.

4

yhy ale tak musi być czy nie koniecznie

5

a jaki jest czas  czy komisja musi się zebrać w jakimś określonym czasie od dnia otwarcia aby badać oferty?

6

Są różne szkoły - otwocka i falenicka. Otwocka mówi, że nie koniecznie. Natomiast falenicka że koniecznie.
Nie wynika to wprost z jakichkolowiek przepisów.

7

czyli jak było otwarcie 28.5...... a spotkamy się w dniu  07.06 ....... to nic się nie stanie?

8

Oczywiście.

9 (edytowany przez joanna99 2010-06-02 09:05:30)

Spokojnie. Nic się nie stanie, żebyście tylko zdążyli ze wszystkim na czas przed upływem terminu zwiazania ofertami, który jeszcze mozna i tak przedłużyć, więc "no stress"  wink

10 (edytowany przez lolilap 2010-06-02 09:12:53)

no na tym etapie powinnas posiadac ogolna czesc i zp-12.... protokol prowadzi sie na biezaco. to oczywiste - po otwarciu ofert uzupelniasz kwote z 1 strony i tyle - jestes na biezaco.

11

ok dziękuję wam bardzo smile

12

karolk napisał/a:

Niektórzy komentatorzy Pzp stoją na stanowisku iż protokół prowadzi się od dnia wszczęcia postępowania, wpisując kolejne czynności w trakcie postępowania. Podobne stanowisko zajmują niektórzy inspektorzy NIK.

i ja też...

13

ooo Miras się obudził

14

nina napisał/a:

ooo Miras się obudził

... jak widzę użytkownika: nina, to spać nie mogę wink

15

smile smile