Temat: przesunięcie
jestem w trakcie przetargu na sprzątanie. Niestety bardzo mi się przedłuża i obawiam się że nie wyrobię się do końca poprzedniej umowy nawet o około miesiąc. Co mogę zrobić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jestem w trakcie przetargu na sprzątanie. Niestety bardzo mi się przedłuża i obawiam się że nie wyrobię się do końca poprzedniej umowy nawet o około miesiąc. Co mogę zrobić?
Tak wiele różnych rzeczy można zrobić, że nie wiem co poradzić.
Gdyby mnie dotyczyło, to pewno zacząłbym myślenie od zawarcia na brakujący okres umowy do 14000 euro netto, najlepiej z dotychczasowym wykonawcą na dotychczasowych warunkach.
Hubal - czy Twoim zdaniem zawarcie z dotychczasowym wykonawcą na brakujący czas umowy do 14 000 euro, jest zgodne z obowiązującymi przepisami ? Czy Twoim zdaniem zamawiający nie powinien przewidywać, że postępowanie o udzielenie zamówienia z jakichkolwiek powodów trzeba będzie przedłużyć i dlatego powinien je wszcząć odpowiednio wcześnie?
Moim zdaniem zawalił zamawiający ale cóż teraz zrobić z tą luką?, hubal dobrze myśli trzeba ją jakoś wypełnić aby nie pozostała pusta.
Ja zdaję sobie w pełni sprawę, że zawalił zamawiający, ale pytam czy działanie zaproponowane przez Hubala jest w pełni zgodne z obowiązującymi przepisami i czy to działanie spotka się ze zrozumieniem odpowiednich organów kontrolnych ?
Nie jest to działanie zgodne z przepisami ale cóż teraz innego?, może nie robić nic i w razie czego powiedzieć, ups przeoczenie
czy ... zawarcie z dotychczasowym wykonawcą na brakujący czas umowy do 14 000 euro, jest zgodne z obowiązującymi przepisami ?
Nie wiadomo, jednak nie należy zakładać, że jest niezgodne.
Czy Twoim zdaniem zamawiający nie powinien przewidywać, ...
Powinien - lecz teraz nie czas ani na przewidywanie ani na marudzenie, lecz trzeba podjąć konkretne kroki. Jakie zatem proponujecie?
czy to działanie spotka się ze zrozumieniem odpowiednich organów kontrolnych ?
No nie wiadomo, lecz z pewnością szansę na zrozumienie należy próbować jakoś zwiększyć, a jeden z pomysłów podałem na końcu pierwszego mojego postu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc