1 (edytowany przez gosiaa24 2010-06-04 09:16:03)

Temat: przesunięcie

jestem  w trakcie przetargu na sprzątanie. Niestety bardzo mi się przedłuża i obawiam się że nie wyrobię się do końca poprzedniej umowy nawet o około miesiąc. Co mogę zrobić?

2

Odp: przesunięcie

Tak wiele różnych rzeczy można zrobić, że nie wiem co poradzić.
Gdyby mnie dotyczyło, to pewno zacząłbym myślenie od zawarcia na brakujący okres umowy do 14000 euro netto, najlepiej z dotychczasowym wykonawcą na dotychczasowych warunkach.

3

Hubal - czy Twoim zdaniem zawarcie z dotychczasowym wykonawcą na brakujący czas umowy do 14 000 euro, jest zgodne z obowiązującymi przepisami ? Czy Twoim zdaniem zamawiający nie powinien przewidywać, że postępowanie o udzielenie zamówienia z jakichkolwiek powodów trzeba będzie przedłużyć i dlatego powinien je wszcząć odpowiednio wcześnie?

4

Moim zdaniem zawalił zamawiający ale cóż teraz zrobić z tą luką?, hubal dobrze myśli trzeba ją jakoś wypełnić aby nie pozostała pusta.

5

Ja zdaję sobie w pełni sprawę, że zawalił zamawiający, ale pytam czy działanie zaproponowane przez Hubala jest w pełni zgodne z obowiązującymi przepisami i czy to działanie spotka się ze zrozumieniem odpowiednich organów kontrolnych ?

6

Nie jest to działanie zgodne z przepisami ale cóż teraz innego?, może nie robić nic i w razie czego powiedzieć, ups przeoczenie wink

7

karolk napisał/a:

czy ... zawarcie z dotychczasowym wykonawcą na brakujący czas umowy do 14 000 euro, jest zgodne z obowiązującymi przepisami ?

Nie wiadomo, jednak nie należy zakładać, że jest niezgodne.

karolk napisał/a:

Czy Twoim zdaniem zamawiający nie powinien przewidywać, ...

Powinien - lecz teraz nie czas ani na przewidywanie ani na marudzenie, lecz trzeba podjąć konkretne kroki. Jakie zatem proponujecie?

8

karolk napisał/a:

czy to działanie spotka się ze zrozumieniem odpowiednich organów kontrolnych ?

No nie wiadomo, lecz z pewnością szansę na zrozumienie należy próbować jakoś zwiększyć, a jeden z pomysłów podałem na końcu pierwszego mojego postu.