1

Temat: a jak traktowana winna byc oferta , ktora zaklada kwotę 0 - zero zł

witam, jak powinien ustosunkowac sie zamawiajacy przy badaniu ofert, jezeli jednym ze skladników oferty  jest np. usługa zryczałtowana np. 3 lub 6 godz i jeden z wykonawców podaje cene : 0 - zero złotych ?????

2

Odp: a jak traktowana winna byc oferta , ktora zaklada kwotę 0 - zero zł

TO JEST ROZUMIEM CZESC SKLADOWA CENY RYCZALTOWEJ? KOSZT USLUGI MOZE BYC ZAWARTY W INNEJ CZESCI ALE DLA JASNOSCI POPROS O WYJASNIENIE SYTUACJI.

3

nie, to nie jest część składowa kwoty ryczałtowej : podam  konkrety ;
usługa dot .przejazdu np.autokarem i cała grupa tej ceny składa się z :
stawki za km kraj  - podana cena zblizona do rynkowej
stawki za km zagranica - podana cena zblizona do rynkowej
ryczałt miejski do 3 godz - stawka 0
ryczałt miejski do 6 godz - stawka 0

4

Cena zero jest nieuczciwia konkurencja w pełnej krasie.

Jezeli to nie jest ryczałt bo wtedy moze sie wykrecic sianem i udawac głupiego ze sobie to w innym miejscu powetował ale i tak w tm wypadku miałby problem raczej. 0 to 0 cop innego 0,01

5

Dla mnie jest to wybitnie ryczałt. Cena ryczałtowa jest ważna niezależnie od sposobu liczenia. Czyli 6 godzin mozna jeździć za darmo.

6

prawde mowiac chetnie poznam dane tej firmy... smile moze beda mnie wozic do pracy smile na zakupy itp?:)

ale wiesz cos tu jest nie tak.... popros zeby wyjasnil bo dla mnie jest to raząco.....

7

a jakie miales/as kryteria oceny? co ooceniasz?

8

Jeśli dobrze zrozumiałem to ryczałt miejski oznacza jazdę po mieście, a jeśli tak to przecież wówczas również licznik nabija kilometry.
Wykonawca mógł tak skalkulować cenę za kilometr, że nie robi mu róznicy, czy jedzie na trasie, czy też po mieście, a jeśli wiedział, że przwóz osób będzie dotyczył wycieczek, turne zespołu muzycznego, dowożenia dzieci do szkoły itp. to z łatwością mógł sobie wyliczyć udział % km jazdy po mieście w stosunku do całości trasy.

9

hmm, to nie tak do konca ,bo kazde zlecenie nawet ryczałtowe wymaga wystawienia faktury  po wykonaniu zlecenia / zgodnie z zapisem w projekcie umowy / ,a jak wystawic fakture na  O ???

10

Czy to oznacza, że rozliczanie jazdy po mieście odbywa się jedynie na podstawie czasu, bez względu na ilość przejechanych km?

11

dokladnie , tylko licza sie godziny ,

12

nooo prosze  POLSKA PIEKNY KRAJ!!! smile ja tez go wynajme ":) jak dla mnie razaco niska cena!!!

a poprosilas o wjasnienie? sam to powie smile

13

To już nie ma wątpliwości. Gość coś nie doczytał. Bo nie podejrzewam, żeby chciał was zasponsorować.
Lolilap ma rację. Poproś o wyjaśnienie treści oferty w części dotyczącej tego zapisu i powinien Ci coś odpisać, a jak nie to nie będziesz miał problemu.

Pozdrawiam

14

witam , no wlasnie , czekam na rozstrzygniecie tegoz przetargu, bo w tym przypadku wystepuje jako wykonawca , a konkurencja zlozyla  wlasnie taka oferte, od otwarcia mija juz troszke , bo nastapilo ono 2 marca!!i nic !