1

Temat: unieważnienie postępowania

Mam taką sytuację:  ogłosiłam przetarg na RB, oferta z najniższą ceną: przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Zamawiający zbadał oferty, wezwał do uzupełnienia i przedłużył termin związania ofertą z nadzieją że jednak wygospodaruje brakujace pieniądze. Czy jeśli nie uda nam się zdobyć tych pieniędzy i będę zmuszona do unieważnienia postępowania czy muszę zamieścić wcześniej informację o wyborze najkorzystniejszej oferty, z uwagi na fakt, iż wcześniej oferty zbadałam?

2

Odp: unieważnienie postępowania

nie będzie wyboru najkorzystniejszej oferty ponieważ przetarg będzie unieważniony na podst.  art.93 ust.1 pkt 4

3

Oki ale czy załączam do protokołu ZP-17 i ZP-21, skoro oferty zbadałam?

4

Tak.

5

Czy w protokole z postępowania PN uzupełniam pkt 9 "Najkorzystniejsza oferta"?
Na podstawie streszczenia oceny i porównania złożonych ofert, dokonanego na załączonym druku ZP-21 wybrano ofertę:
numer oferty: ...........................?

6

Dokonałaś wyboru oferty najkorzystniejszej?

7 (edytowany przez Marcia28 2010-06-15 09:14:06)

Nie.

8

Wypełniesz tylko pozycje - adekwatnie do etapu postepowania. Jezeli uniewazniasz, a nie dokonujesz wyboru, nie wypałniasz pkt. 9. Czy cena to jedyne kryterium?

9 (edytowany przez Marcia28 2010-06-15 10:50:50)

Cena to jedyne kryterium. REASUMUJĄC, nie muszę w tym przypadku dokonywać wyboru najkorzystniejszej oferty? a co w takim przypadku z drukiem ZP-21?

10

Marcia28 napisał/a:

REASUMUJĄC, nie muszę w tym przypadku dokonywać wyboru najkorzystniejszej oferty? a co w takim przypadku z drukiem ZP-21?

1. Nie
2. Odpuść sobie.

11

Dziękuję;-)