1

Temat: zapytanie o cenę.... jedna oferta

zapytanie o cenę... czy w przypadku złożenia tylko 1 oferty w tym trybie, Zamawiający dokonuje oceny ofert?

2

Odp: zapytanie o cenę.... jedna oferta

czy ocenisz czy nie i tak unieważnisz

3

wiem, ale nasze szefostwo nie znosi odrzuceń

4

ja bym nie oceniał - odrazu bym unieważnił

5

Ja też

6

dzięki

7

A ja niestety jestem innego zdania . Unieważnienie postępowania jest ostatnią czynnością, jaką się wykonuje. Musisz sprawdzić, czy nie podlega wykluczeniu, odrzuceniu, (uzupełnienia braków, wyjaśnienia treści)  niektórzy mówią, że trzeba nawet wyboru dokonać i dopiero wtedy możesz unieważnić. Może z tym wynikiem to lekka przesada, ale... musisz dojść co najmniej do zbadania, czy nie podlega odrzuceniu (więc także najpierw wykluczeniu) z postępowania.

A z drugiej strony nie jest to wada postępowania w żaden ze sposobów nie powoduje niczego. Ja bym się jednak trzymała litery ustawy - za dużo nerwusów w kontrolach miałam i dmucham nawet na lodowate

8

A jeżeli w ofercie czegoś brakuje to wezwiesz go do uzupełnienia a po uzupełnieniu unieważnisz?

9

Zamawiający unieważnia postępowanie, jeżeli nie złożono co najmniej dwóch ofert niepodlegających odrzuceniu.

10

Marcel napisał/a:

Zamawiający unieważnia postępowanie, jeżeli nie złożono co najmniej dwóch ofert niepodlegających odrzuceniu.

... i wszystko w temacie.