Temat: zapytanie o cenę.... jedna oferta
zapytanie o cenę... czy w przypadku złożenia tylko 1 oferty w tym trybie, Zamawiający dokonuje oceny ofert?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zapytanie o cenę... czy w przypadku złożenia tylko 1 oferty w tym trybie, Zamawiający dokonuje oceny ofert?
czy ocenisz czy nie i tak unieważnisz
wiem, ale nasze szefostwo nie znosi odrzuceń
ja bym nie oceniał - odrazu bym unieważnił
Ja też
dzięki
A ja niestety jestem innego zdania . Unieważnienie postępowania jest ostatnią czynnością, jaką się wykonuje. Musisz sprawdzić, czy nie podlega wykluczeniu, odrzuceniu, (uzupełnienia braków, wyjaśnienia treści) niektórzy mówią, że trzeba nawet wyboru dokonać i dopiero wtedy możesz unieważnić. Może z tym wynikiem to lekka przesada, ale... musisz dojść co najmniej do zbadania, czy nie podlega odrzuceniu (więc także najpierw wykluczeniu) z postępowania.
A z drugiej strony nie jest to wada postępowania w żaden ze sposobów nie powoduje niczego. Ja bym się jednak trzymała litery ustawy - za dużo nerwusów w kontrolach miałam i dmucham nawet na lodowate
A jeżeli w ofercie czegoś brakuje to wezwiesz go do uzupełnienia a po uzupełnieniu unieważnisz?
Zamawiający unieważnia postępowanie, jeżeli nie złożono co najmniej dwóch ofert niepodlegających odrzuceniu.
Zamawiający unieważnia postępowanie, jeżeli nie złożono co najmniej dwóch ofert niepodlegających odrzuceniu.
... i wszystko w temacie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc