26

Odp: modyfikacja siwz - dłuższy termin

dorota26 napisał/a:

reasumujać - nie ma żadnego sprostowania o termin, ani tym bardziej nowego ogłoszenia wiec wystarczy informacja do wykonawców o nowym terminie składania ofert, informacja na strone internetowa i tablice ogłoszen - tyle i nic wiecej!!!!

jasne Dorotko, tak właśnie trzymaj .

W ogłoszeniu jest szereg informacji, które znajdują potwierdzenie w siwz, które możesz modyfikować, np. przedmiot zamówienia, termin realizacji.
modyfikacja nie może dotyczyć, zgodnie z art. 38.5, warunków udziału w postępowaniu oraz kryterium oceny ofert, co oznacza, że inne elementy mogą ulegać zmianom.
Jeżeli chodzi o PO na etapie składania wniosków o dopuszczenia, jest to zupełnie inna okoliczność, która zawsze skutować będzie unieważnieniem postępowania (czyt. ogłoszenia) i wszczęcia po raz kolejny z uwzglednieniem ewentulanych zmian.

27

Uprzedzon przez Nore nie mam już nic do dodania...;)
Jeszcze tylko jedna kwestia

Artur napisał/a:

Po pierwsze. Wydłużenie terminu składania ofert po dokonaniu modyfikacji SIWZ nie jest obligatoryjne (art. 38 ust. 6). Zależy od zamawiającego, czy uzna, ze wykonawcy potrzebują dodatkowego czasu na wprowadzenie zmian do ofert, czy też nie.

Obligatoryjne jest w przypadku określonym w podanym przez Ciebie przepisie tyle, że zamawiający o tym decyduje. Nie oznacza to jednak, że tej decyzji wykonawcy nie mogą wyprostować protestem smile

28

Witam
Właśnie mam taki problem poczytałam sobie i zdania są podzielone a moja sprawa dotyczy ogłoszenia na portalu UZP (poniżej progów) i chciałabym sprostować moje ogłoszenie ze względu na art. 7 zmieniając termin składania ofert żeby Wykonawcy którzy oglądają ogłoszenia na portalu mieli możliwość jeszcze składania ofert a moje pytanie czy w tym sprostowaniu mogę zapisać taką informację czy może jest to przeznaczone do innych celów?

29

Możesz

30

Dziękuję na Was zawsze można liczyć i czegoś nowego się dowiedzieć.