1

Temat: Art 6/2 czy 6/3

Musimy wymienić pokrycie dachu- demontaż uszkodzonych płyt z poliweęglanu i montaż nowych. Wystarczy na to zgłoszenie RB. Według kosztorysu materiał to ponad połowa kosztów. Będzie to dostawa Art 6/2 czy RB Art. 6/3.  Odpowiedź- RB ???????

2

Odp: Art 6/2 czy 6/3

Obstawiam na 6.3

3

To robota budowlana - nie mam wątpliwości, a nawet się dziwię że inni mają.

4

Mam pytanie. W PN na powyższe RB chcemy dopuścić mozliwość składania ofert częściowych. Jedna część to dostawa materiału, druga to montaż. Taki podział rokuje duze szanse na uzyskanie tańszego materiału. Czy taki podział w kontekście całości jako RB jest w porzo!!!!!!!

5

Popieram taki podział.

6

Zgadzam się, możecie to podzielić i dopuścić oferty częściowe.

7

No to mam kolejne pytanie. chcę to zrobić jednym PN na RB (jw) ,Dopuszczam składanie ofert część.  Pierwsza część to będzie w zasadzie dostawa druga to RB. Dla kazdej części okreslam warunki podmiotowe. Jeśli na potwierdzenie doświadczenia będę żadał wykazu wykonanych ...............???? No właśnie czego dla pierwszej części - wykazu dostaw w ciągu 3 lat ????????

8

Tak, np. na zad. nr1 - wykaz wykonanych dostaw.........., na zad nr2 - wykaz wykonanych r. budowlanych..... ., określasz warunki dla każdego z zadań.

9

Szukam PN na RB z mozliwością ofert częściowych. Takie które znalazłem to podział uwzględniajacy podział rb ze względu na różne obiekty czy zakres robót. Nie znalazłem z podziałem na dostawe materiałów i rb. Czyżbym był prekursorem takiego podziału??

10

ciekawe jak zaznaczysz w ogłoszeniu rodzaj zamówienia dostawa czy robota budowlana - nie da sie wybrać dwóch - ale powodzenia!!

11

magi napisał/a:

Szukam PN na RB z mozliwością ofert częściowych. Takie które znalazłem to podział uwzględniajacy podział rb ze względu na różne obiekty czy zakres robót. Nie znalazłem z podziałem na dostawe materiałów i rb. Czyżbym był prekursorem takiego podziału??

Zrób to w dwóch odrębnych postępowaniach.

12

c.d wątku powyżej. Grad zniszczył pokrycie dachu (z poliwęglanu), teraz chcemy zrobić na przemian 2-3 płyt z blachy trapezowej (zwiększy sie obciążenie) 1 świetlik z poliwęglanu. Problem w tym że nie wszystkie płyty z blachy i poli można ze sobą łączyć (inne kształty/rozmiary trapezu). Aby więc nie ograniczać sobie ofert parametry materiału  pokrycia chcemy określić nastepujaco: płyty muszą zapewnić szczelne łączenie trapezów, grubość min np. 0,5 mm, waga 1m2 nie więcej niż np. 2kg (projektant właśnie oblicza max obciążenia), podamy też trzy kolory do wyboru, i zażądamy próbek błachy i poli w celu sprawdzenia czy się "dobrze łączą". Takie określenie przedm zamówienia jest ok?