1

Temat: termin wysłania kopii odwołania

PN powyżej progów, wykluczony wykonawca (najtańszy) złożył dziś odwołanie ( z dzisiejszą datą - przywióżł nam równiez dziś oryginał) w dniu wczorajszym przesłał  nam kopię faxem. Jaki jest ostateczny dzień przesłania kopii wykonawcom. Jutr (sobota), czyli lepiej wysłać dzisiaj, czy w poniedziałek?

2

Odp: termin wysłania kopii odwołania

Termin liczysz od otrzymania kopii odw. (2 dni) faxem jeżeli taką formę porozumiewania dopuszczono w SIWZ. Wysłanie kopii w poniedziałek będzie małym uchybieniem.

3

dzięki za odpowiedź, mam jeszce pytanie czy w piśmie przewodnim do kopii do wykonawców należy zawrzeć pouczenie z art. 185 ust 2 Pzp, czy te dalsze ustepy też (wysyłam takie pismo po raz pierwszy)

4

KARI napisał/a:

mam jeszce pytanie czy w piśmie przewodnim do kopii do wykonawców należy zawrzeć pouczenie z art. 185 ust 2 Pzp, czy te dalsze ustepy też (wysyłam takie pismo po raz pierwszy)

Możesz ale nie musisz. Pismo to powinno zawierać info o wniesionym odwolaniu (jego kopię) i wezwanie do przystapienia. Czasami lepiej mniej niż wiecej i odwrotnie - decyzja nalezy do Ciebie.

5

A jakie są konsekwencje jeśli nie zachowa się tego dwudniowego terminu?  Albo wogóle jakiemuś wykonawcy się nie wyśle?