1

Temat: Pilne.

Sprawa wygląda następująco. Ogłoszony przetarg nieograniczony na roboty budowlane. Przed ogłoszeniem przetargu dokonano zmian (małych ale wymagających zmiany pozwolenia na budowę) przetarg ogłoszono już ze zmianami jeszcze nie uzgodnionymi. Projektant zapewniał, że da radę ze wszystkimi pozwoleniami i uzgodnieniami na czas. A tu już było otwarcie ofert i zwlekamy z wyborem najkorzystniejszej oferty, tak aby na czas podpisania umowy wykonawca miał całą uzgodnioną dokumentację. Ale pojawia się problem bo pewnie nie da rady i trzeba będzie Przedł. TZO i moje pytanie:
1. Czy można tak zwlekać z wyborem oferty i poprosić wykonawcę o kolejne 30 dni  (wykonawca się godzi),
2. Wybrac ofertę i wtedy wykonawca zwraca się z wnioskiem o przedł. TZO (godzi się na to)

Prosze o poradę bo termin mi ucieka i nie wiem co na to ustawa.

2

Odp: Pilne.

nina napisał/a:

1. Czy można tak zwlekać z wyborem oferty i poprosić wykonawcę o kolejne 30 dni  (wykonawca się godzi),
2. Wybrac ofertę i wtedy wykonawca zwraca się z wnioskiem o przedł. TZO (godzi się na to)

1. Można zwlekać do 3 dni przed upływem TZO. Potem możesz zwrocić się o przedłużenie nawet na 60 dni.
2. Można i tak - ja polecam 1.

3

Odp: Pilne.

Dzięki Miras smile