1

Temat: Problem z CPV

Witam !
Mam nadzieję że nie zawracam głowy zbyt banalnym pytaniem.

Dotychczas przeprowadzałem postępowanie wyłącznie na dostawę elementów odblaskowych, montaż pozostawał w naszych rękach.

W tym roku muszę przeprowadzić postępowanie na zakup wraz z montażem tych elementów odblaskowych (tzw kocich oczek).

Czy w związku z tym zmienia mi się kod CPV ? czy mogę przeprowadzić to postępowanie pod kodem  34928470-3 tyle że jako usługę.

Proszę o info w miarę możliwości.

2

Odp: Problem z CPV

Art. 6.2. chyba bedzie miał zastosowanie, prawda?

3

no fakt , jeśli potraktujemy to jako instalację to możemy przyjąć jako dostawę

4

"Rozmieszczenie lub instalacja dostarczonej rzeczy" mi pasuje do montażu "kocich oczek".

5

nawet nie wiesz jak mi to pasuje smile
dziękuje bardzo

6

nie ma za co smile

7

no dobra nowy pomysł ;/

A jak traktować jeśli np:
zrobię dostawę wraz z instalacją 1 tyś sztuk
i w tym zamówieniu dodatkowo samą instalację 2 tys które zapewni zamawiający (mamy leżeć na magazynie)

8

arturo-młodszy napisał/a:

A jak traktować jeśli np:
1. zrobię dostawę wraz z instalacją 1 tyś sztuk
2. i w tym zamówieniu dodatkowo samą instalację 2 tys które zapewni zamawiający (mamy leżeć na magazynie)

1. To dalej bedzie dostawa, w rozumieniu art. 6.2
2. To będzie usługa.
Jeśli w tym samym zamówieniu bedzie doostawa (1) i usługa (2) to zastosowanie będzie miał art. 6.1. Czyli musisz sprawdzić, ktory przedmiot zamówienia będzie miał wiekszy udział wartościowy.

9

(mamy leżeć na magazynie)

a wykonawca zrobi za Was montaż wink

10

no wykonawca musi zrobić montaż, samemu to zbyt niebezpieczne, nie mamy sprzętu odpowiedniego a robić sztukę dla sztuki to mija się z  celem

11

joanna99 napisał/a:

(mamy leżeć na magazynie)

a wykonawca zrobi za Was montaż wink

Sama chętnie poleżałabym na magazynie... Zawsze jakis ciekawy dostawca z firmy przyjedzie co dostarczyć... poza tym fajnie jest tak leżeć w pracy i nie musieć pracować

12

no a w magazynie chłodno i przyjemnie:)
ale to już pomału offtopic się robi

13

Nie wiem jak w Twoim mieście, ale w Łodzi taki upał, że pracować się nie chce. A magazyny to takie przyjemne miejsca...