Temat: Data wykonanej usługi
Termin składania ofert mija 30 czerwca 2010 r. Wykonawca wykazuje, że wykonał usługę w terminie 28 czerwiec - 28 sierpień 2007 r.
Wydaje mi się, iż nie powinno się tego uwzględnić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Termin składania ofert mija 30 czerwca 2010 r. Wykonawca wykazuje, że wykonał usługę w terminie 28 czerwiec - 28 sierpień 2007 r.
Pewnie chodzi o kolonie? Źle Ci się wydaje - tak mi się wydaje
Skoro tobie się tak wydaje, to mi się już nic nie wydaje!
Dzięki za oświecenie.
Dla jasności oświecenia:
1. Wykonawca powinien był napisać "wykonywał" usługę - rozpoczęcie 28.06.2007, wykonanie 28.08.2007, ale mniejsza o większość.
2. Skoro wykonał 28.08.2007 to może się tym chwalić jeszcze przez dwa miesiące (28.08.2007 + 3 lata = 28.08.2010 r.)
3. W Twoim przypadku termin składania ofert mija 30 czerwca 2010 r. - zatem wszytsko jest ok.
Pierwszy raz mam do czynienia z konsorcjum, więc miejcie wyrozumiałość:
Ofertę składa konsorcjum: Biuro Podróży A (osoba fizyczna) + Wykonawca B (Spółka z o.o.)
1. Oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają wymagane uprawnienia... podpisuje Wykonawca B (posiada on pełnomocnictwo do złożenia oferty, więc ok), ale w treści oświadczania podaje, że ofertę składa w imieniu Wykonawcy B. Czy nie powinno być tak, że powinien oświadczyć, że składając ofertę na ... w imieniu A + B oświadcza, że osoby, które będą ??
A teraz jeszcze lepszy hit:
1. W wykazie wykonanych usług w miejscu ?Zamawiający? widnieje zapis ? ?Biuro Podróży A?, ten sam podmiot, który tworzy konsorcjum, po czy kilka stron dalej referencja wystawiona przez Biuro Podróży A i taki zapis: Biuro Podróży A zorganizowało w 2009 r. w Ośrodku Kolonijnym należącym do Wykonawcy B (Spółki z o.o.) wypoczynek dla dzieci ? nigdy nie było żadnych zastrzeżeń ze strony organizatora ? w przyszłości jeszcze niejednokrotnie skorzystamy z usług Wykonawcy B (Spółki z o.o.).
Powiem szczerze, że osłupiałem ? jakieś pomysły co z tym zrobić?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc