1

Temat: Podział przedmiotu zamówienia

PN na zorganizowanie 14 dniowej kolonii w sierpniu 2010 r. (na obszarze całej Polski).

Z uwagi na ograniczenie czasowe, wykonawca może zorganizować kolonię w jednym lub dwóch turnusach. W formularzu ofertowym wykonawca pisze, że pierwszy turnus zostanie zorganizowany w górach, drugi nad morzem. Co prawda, literalnie takiego zakazu nie umieściliśmy w siwz, ale i nie daliśmy przyzwolenia na taki Podział (w siwz nie ma żadnego zapisu, który dopuszczałby taką możliwość).

Czy w tej sytuacji można taką ofertę odrzucić?

2 (edytowany przez joanna99 2010-07-01 11:55:18)

Odp: Podział przedmiotu zamówienia

Literalnie nie dopuściliście i literalnie nie zbaroniliście. Czy będzie to stało w sprzeczności z jakimkoliwek zapisem SIWZ?
Zamawijacy odrzuca ofertę, gdy jej treść nie odpowiada treści SIWZ. Wskaż terść SIWZ, której oferta nie odpowiada i będziesz miał odpowiedź.
Takie jest moje zdanie.

3

Jeżeli oferta jest zgodna z SIWZ to podstawy do odrzucenia brak.

4

Apollo napisał/a:

(w siwz nie ma żadnego zapisu, który dopuszczałby taką możliwość).

... i zakazu brak. Wątpliwości rozstrzygamy na korzysc Wykonawcy.

Ps. Co Wam nie odpowiada gory, czy morze - ja osobiscie wole to pierwsze...

5

Hmm, ja morze, tylko jak na razie do urlopu jeszcze troszeczkę zostało sad

6

Dasz radę Marcel - trzymam kciuki. Poza tym kto bedzie udzielał rad na portalu, jak Ty poójdziesz na urlop? wink

7 (edytowany przez joanna99 2010-07-02 05:15:57)

Góry big_smile
jak dobrze pójdzie i dopisze pogoda, to za (dopiero sad )cztery tygodnie i jeden dzień będę w drodze na Rysy cool

8

MIRAS napisał/a:

Dasz radę Marcel - trzymam kciuki. Poza tym kto bedzie udzielał rad na portalu, jak Ty poójdziesz na urlop? wink

Dzięki Miras, najgorsze jest to że takie upały teraz,
Pozdrowionka.

9

joanna99 napisał/a:

Góry big_smile
jak dobrze pójdzie i dopisze pogoda, to za (dopiero sad )cztery tygodnie i jeden dzień będę w drodze na Rysy cool

No to do zobaczenia na szlaku wink