Temat: Zamówienie w częsciach
po raz pierwszy robię Zamówienie w częściach. Sprawa pogmatwana. Ogólnie mamy ucywilizować nieruchomość ale nie ma ani konkretnej koncepcji ani kasy. Na tą chwile plany sa takie. 1. PN na wycinke i karczowanie drzew (cz I zamowienia) usługa, 2. cz II =wyrównanie, niwelacja, wywóz śmieci, uwałowanie terenu - chcę to potraktować jako usługę -PN na wynajem spycha, ładowarki, wywrotki +inne ewentualnie maszyny oczywiście z obsługą, cena za 1 roboczogodzinę. 3. cz III - PN -to byłaby robota budowlana (na zgłoszenie rb) tzn utwardzenie częściowe terenu uzywanymi płytami MON. Same płyty chcemy kupic sami =na podstawie art. 6a zastosować 4/8 (czyli kupno płyt bez ustawy). 4. cz kolejna- ułożenie kawałka parkingu z kostki z 50 miejsc parking. (pozwolenie na budowę), ale ta część na dzis jest najmniej prawdopodobna.
Do każdej części stosuje przepisy/terminy dotyczace danej części zamówienia tzn część I i II traktuje jako usługę a cz. III i IV jako RB ??????
Dla kazdego postepowania szaczowana wartość zamówienia to wartość łączna tych 3 w miare pewnych części zamówienia + zakup płyt na podstawie 4/8??
Jak pogmatwane to pytajcie, chociaz ja sam mam kłopoty z poukładaniem tego wszystkiego. Pozdrawiam.