1

Temat: uzupełnianie dla usług powyżej warunku

czy jeżeli w przetargu ograniczonym wymagałem 2 usług a każda następna wykazana usługa była punktowana, to mogę wzywać uzupełnienia dla tych usług jeżeli brak dokumentu potwierdzającego należyte wykonanie.
warunek jest spełniony bo 2 usługi obowiązkowe wykazane i udokumentowane. a co z tymi dodatkowymi?

2

Odp: uzupełnianie dla usług powyżej warunku

Jeżeli przedstawił usługi wymagane a warunek został spełniony to nie ma do czego wzywać.

3

chodzi mi oto, czy mogę wezwać żeby udokumentował, że 3 usługa wykazana w wykazie została wykonana należycie? bo jak nie mam dokumentu potwierdzającego jej należyte wykonanie to nie mogę przyznać punktu.
art. 26.3 odnosi się do warunków, więc wg mnie nie mam podstawy, żądać uzupełnienia dla 3 usługi. nie ma dokumentu potwierdzającego więc 0 pkt.

4

popieram. 26.3 upzp

5

lolilap napisał/a:

popieram. 26.3 upzp

czyli, że 26.3 ni ma zastosowania dla wykazu usług dodatkowych?

6

Jeżeli dodatkowe warunki miały zostać punktowane a podstawowe zostały spełnione sądzę że takich podstaw nie ma.

7 (edytowany przez lolilap 2010-07-15 10:11:51)

dokladnie. warunki juz spelnil.
a co by bylo jak uzupelnil by o 10 nowych uslug gdyz wie ze tyle mu brakuje do zwyciestwa?

8

Heh, uzupełni i wygra wink

9

Pod pewnymi warunkami, KIO dopuściło mozliwość wezwania do uzupełnienia - wyrok 1503/08.

10

lolilap napisał/a:

dokladnie. warunki juz spelnil.
a co by bylo jak uzupelnil by o 10 nowych uslug gdyz wie ze tyle mu brakuje do zwyciestwa?

jeżeli już to uzupełnienie miałoby dotyczyć tylko tych dodatkowych usług wymienionych w wykazie załączonym do oferty.

11

Hmm, chodziarz tak do końca przekonany nie jestem...