1

Temat: zawiadomienie o wynikach post.

a co w sytuacji gdy po rozesłaniu zawiadomienia o wynikach postęowania wszystkim biorącym udział w postęowaniu wykonawcom(drogą faksową z potwierdzeniem statusu, że wiadomość wysłano) jeden z wykonawców dzwoni do nas z prośbą o przesłanie zawiadomienia z jakiegoś tam sobie znanego powodu (zostało mu przesłane o czym świadczy status z faksu), czy należy mu wysłać jeszcze raz??? od kiedy w takiej sytuacji należy liczyć termin na podpisanie umowy ew. odwołania skoro przesłaliśmy wszystkim w tym samym terminie.

2

Odp: zawiadomienie o wynikach post.

Należy żądać potwierdzenia jeżeli wysyła się faksem czy meilem, jeżeli Wykonawca nie potwierdzi (a często tak bywa), uznaje się wówczas że wiadomość została doręczona (status na wydruku ok), moim zdaniem można wysłać raz jeszcze lecz termin należy liczyć od momentu wysłania pierwszej wiadomości.

3

no właśnie często firmy nie potwierdzają otrzymania wiadomości pomimo że się ich o to prosi, liczenie terminu od dnia potwierdzenia otrzymania np. zawiadomienia mogłoby przecież nieźle "pokręcić" całe postęowanie.
dobrze że ustawodawca w art. o informowaniu o wynikach postęowania mówi o terminie przesłania a nie otrzymania zawiadomienia:)
czyli wysyłam jeszcze raz wspominając w piśmie przewodnim że np. "przesyłam ponownie" a termin liczę tak jak napisałeś od dnia wysłania pierwszej wiadomości co do której mam potwierdzenie statusu "ok"  to juz tak gwoli ścisłości???? smile

4

and1 napisał/a:

termin liczę od dnia wysłania pierwszej wiadomości co do której mam potwierdzenie statusu "ok"  to juz tak gwoli ścisłości???? smile

tak

5

and1 napisał/a:

czyli wysyłam jeszcze raz wspominając w piśmie przewodnim że np. "przesyłam ponownie" a termin liczę tak jak napisałeś od dnia wysłania pierwszej wiadomości co do której mam potwierdzenie statusu "ok"  to juz tak gwoli ścisłości???? smile

Ja bym tak właśnie zrobił.

6

Jak wyżej smile

7

MIRAS a Ty co na to?:) chcę poznać opinię kilku fachowców:)

8

and1 napisał/a:

1. czyli wysyłam jeszcze raz wspominając w piśmie przewodnim że np. "przesyłam ponownie"
2. a termin liczę tak jak napisałeś od dnia wysłania pierwszej wiadomości co do której mam potwierdzenie statusu "ok"

1.Tak
2.Tak