1

Temat: Brak ofert na część zamówienia,co dalej?

W przetargu nieograniczonym na art.spożywcze (do 60 000 euro)nie wpłynęła ani jedna oferta na część zamówienia-podzieliłam zamówienie na kilka pakietów.Wiem że będę musiała unieważnić tę część przetargu,ale co dalej?Wartość tego pakietu to 1000 euro,mogę kupić te artykuły z wolnej ręki (Art 67 ust.1 pkt4 )?, czy muszę otwierać znów jakąś procedurę.Proszę o pomoc.

2

Odp: Brak ofert na część zamówienia,co dalej?

Jeśli nie są to dostawy powtarzające sie okresowo (te z art. 34.1) to kupujesz poza ustawą

3

" w prowadzonych kolejno "  jak dla mnie sugeruje, że postępowania muszą być co najmniej dwa, czyli musiałabyś przeprowadzić jeszcze jedno postępowanie np. ZOC. Można by też  się zastanowić czy ten pakiet jest takiego samego rodzaju jak inne, wtedy mogłabyś wcale nie stosować pzp wink

4

podzieliłam na 8 pakietów:1)mięso i wędliny,2)art.mleczarskie,3)pieczywo,4)art.spoż.-sypkie,5)warzywa i owoce,6)mięso drobiowe,8)-jaja ,7)-mrożonki(warzywne,owocowe i rybne) - o ten pakiet chodzi.Podział jest taki ze względu na lokalny rynek,mój błąd polegał na tym,że "wsadziłam" w te mrożonki śledzie "matyjasy".Za głupotę się płaci i teraz mam problem.

5

Według mnie spokojnie możesz kupować poza pzp big_smile

6

dziękuję za pomoc.Jak się wstawia te uśmiechnięte buźki?

7

np dwukropek i duża litera D daje nam big_smile , średnik i nawias, ten z 9 wink

8

lol

9

wink udało mi się - dziękuję i życzę miłego dnia,w końcu to piątek !!!