1

Temat: obsługa bankowa gminy warunek posiadania oddziału na terenie

witam!
Mam następujący problem: czy  w SIWZ na obsługę rachunku bankowego gminy mogę postawić warunek posiadania przez bank oddziału lub punktu kasowego na terenie gminy? gmina jest malutka, mamy tylko jeden bank na terenie. Moim zdaniem to będzie ograniczenie konkurencji, ale widziałam SIWZ w którym taki zapis był. Jest dopuszczalny?

2

Odp: obsługa bankowa gminy warunek posiadania oddziału na terenie

Hmm, moim zdaniem taki zapis nie jest dobry, przecież cała obsługa odbywa się droga elektroniczną, sama wizyta w banku jest zbędna.

3

temat raczej elastyczny. Też czytałem takie SIWZ.  Osobiscie robiąc przetarg na kredyt odstąpiłem od tego warunku. Jesli jednak bedziesz w stanie udowodnić że taki wrunek to dlaWasz sprawa "życia i smierci" to mozesz postawić. Pomyśl ewentualnie o kryterium typu jęśli na terenie gminy oddział/filia to np 10 pkt.

4

Aha dokładnie to co Marcel, teraz do banku nie chodzisz z byle głupstwem

5

Ha! Tak, pod warunkiem, że księgowość chce współpracować i korzystać z bankowości elektronicznej. Będę ich przekonywać, że taki zapis nie powinien znaleźć się w SIWZ.

6

Jeżeli już musisz, to nie jako warunek udziału ale kryterium oceny ofert.

7

Ewentualnie jak Miras można punktować odległość.

8

No fakt, o tym nie pomyślałam. Dzięki za pomoc. smile

9 (edytowany przez responder 2010-07-20 09:36:19)

responder napisał/a:

Pomyśl ewentualnie o kryterium typu jęśli na terenie gminy oddział/filia to np 10 pkt.

tak skromnie to zacytuję wink

10

responder: przepraszam, nie doczytałam - net mi szwankuje, wszystkie wpisy wpadły mi chyba jednocześnie na stronę czy coś. przedstawiłam propozycję Wodzowi. jest za. jeszcze raz dzięki WSZYSTKIM za pomoc:)