1

Temat: art. 92 ust. 1 pkt 1

dokonując wyboru oferty najkorzystniejszej i związanego z tym obowiązku zawiadomienia wykonawcy zgodnie z pkt 1 srt. 92 ust. 1 zawsze podawałam dane wykonawcy wybranego, wszystkich którzy złożyli oferty w postępowaniu i punktację zgodną z kryterium ale tylko ofert których nie odrzuciłam. Czytając wzór ogłoszenia o udzieleniu zamówienia sekcja IV.6 - wyjaśnienie - podając ofertę z najniższą ceną i z najwyższą należny brać pod uwagę również te odrzucone. W związku z tym zastanawiam się czy dobrze robiłam. Czy powinnam też ocenić zgodnie z kryterium oceny ofert - oferty odrzucone??? i w zawiadomieniu wykonawców o wyborze oferty najkorzystniejszej także podawać punktację jaką oferta odrzucona uzyskała? Jaka jest wasza praktyka w tym temacie.

2

Odp: art. 92 ust. 1 pkt 1

dorota26 napisał/a:

Czy powinnam też ocenić zgodnie z kryterium oceny ofert - oferty odrzucone??? i w zawiadomieniu wykonawców o wyborze oferty najkorzystniejszej także podawać punktację jaką oferta odrzucona uzyskała?

Nie, nie, nie - skąd w ogóle takie pomysły smile

3

wiem że to głupie ale nabrałam wątpliwości wypełniające ogłoszenie o udzieleniu zamówienia bo po co podawać ceny ofert odrzuconych no ale może po cos jest to potrzebne smile

4

Dane te mają również charakter statystyczny a ofert odrzuconych nie punktujesz.