Temat: wadium nie pieniężne
Gdzie w waszych jednostkach składa się wadium nie w pieniądzu?? Kasie? Jak to wygląda? Jakieś potwierdzenia?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdzie w waszych jednostkach składa się wadium nie w pieniądzu?? Kasie? Jak to wygląda? Jakieś potwierdzenia?
Nie przelewem na konto zamawiającego , w kasie nie wolno.
Marcel chyba się zapędziłeś Bitter pyta się o wadium INNe niż w pieniądzu. Spotkałem dwie szkoły. Jedni żądają żeby złozyć w sekretariacie/gdzieś tam oryginał (oczywiście do TSO) a do oferty kopię (lub nie), drudzy chcą w ofercie (jak przyjdzie czas zwrotu do usuwaja z oferty zostawiając w to miejsce kopie z adnotacją odpowiednią). Moim zdaniem to i to dopuszczalne. Ja stosuje wersje 2, przy pierwszej mysle ze można potwierdzać np. na jakieś liscie lub na samyej gwarancji datę/czas wpływu
o to własnie mi chodziło responder, dzięki
Zgadza się zapędziłem dzisiaj dzień na pełnych obrotach
Zgadza się, do oferty lub np. w kasie, chodziarz gorzej jak pisze responder gdy oryginał jest w w ofercie, ponieważ nie można jej dekopletować, ja wówczas po prostu ją zostawiam, gdyż i tak po TZO jest do niczego nie potrzeba (wcześniej oczywiście uzgadniam to z Wykonawcą i odpowiednia notka)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc