1

Temat: Obsługa bankowa - sposób obliczania ceny

Męczę nadal SIWZ dot. obsługi bankowej gminy. Dotarłam do SIWZ, który ma zapis: Nie dopuszcza się, aby jakikolwiek element ceny zaoferowanej był w wysokości 0,00zł. Czy taki zapis jest poprawny? A co jeśli banki w swoich taryfikatorach np. za otwarcie rachunku nie pobierają opłaty. Dlaczego mam się domagać żeby akurat od nas pobrali?

I kolejny zapis: Zamawiający informuje, że jeżeli nie można wybrać oferty najkorzystniejszej z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans (taka sama ilość punktów) zamawiający wybierze ofertę z najniższą ceną obsługi bankowej.  Nie powinno być tak, że wzywamy wykonawców z takimi samymi cenami, żeby złożyli oferty jeszcze raz?

2

Odp: Obsługa bankowa - sposób obliczania ceny

Zobacz wyroki KIO:
KIO/UZP 45/10 z 5 marca 2010 r.
KIO//UZP 509/10 z 23 kwietnia 2010 r.
KIO/UZP 809/10 z 19 maja 2010 r.
Mam  na swoim laptopie SIWZ na obsługę bankową jednego z dużych miast. Jak chcesz tą SIWZ do podaj swojego  e -maila.

3

wysłałam mój mail na Twój mail, ale nie wiem czy poszedł smile mam następny problem. jak obliczyć cenę oferty w takim przetargu. kryteria niby mam ale jak to w jedna cenę złożyć? a trzeba będzie podać później w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia. nie cierpię przetargów z bankami w roli głównej brrrr.

4

A czy ja również mogłabym prosić o tą SIWZ?
just2600@wp.pl

5

to jednak podam swój mail. inny niż ten na priv:) jokor1@interia.pl

6

Dzięki karolk za SIWZy.