1

Temat: błąd Zamamwiającego

witam, proszę o szybka pomoc jeżeli to możliwe!!!Sprawa wygląda tak ogłoszono przetarg nieograniczony do 60000tyś. zgłoszono dwie oferty, ogólnie spełniają wymagania w SIWZ. Są trzy kryteria cena, termin realizacji i termin płatności, obie firmy mają wszystkie dokumenty tylko Zamamwiający przeoczył zapis w formularzu ofertowym zapis o terminie płatności:( Jedna oferta ma ten zapis (zorientowali się o przeoczeniu) druga nie ma. Pierwsza ma tylko mały bła że podała gwarancję na pod zespoły a nie ogólnie na przedmiot zamowienia jak chciał Zamawiający.i co ja mam z tym fantem zrobic????

2

Odp: błąd Zamamwiającego

a w jaki sposób odczytałaś te trzy walory, jakie będą oceniane, podczas sesji jawnej otwarcia ofert? Z Twojego opisu wynika, że powinien się znaleźć w Formularzu Ofertowym, ale się nie znalazł. Jeden ujął sam, drugi nie. I jest pat. Ten który ujął dokonał modyfikacji treści SWIZ (form. oferty) bez upoważnienia zamawiającego, drugi który nie ujął i nie podał terminu płatności, nie mamy co porównywać.

wg. mojej oceny oferty są nieporównywalne, postępowanie obarczone jest wadą uniemozliwiającą zawarcie ważnej umowy.
Przykro mi:/

nora

3

Dzięki za pomoc:) Właśnie piszę unieważnienie przetargu czy mogę już za dwa dni puścić ponownie przetarg bo czas nagli????

4

Sory, to ostatnie pytanie było głupie!!!ale stres bardzo ogłupia, a pytanie oczywiście wycofuję. Poczekam do końca możliwiści składania protestów:( dzięki!!!!