Temat: formularz asortymentowo cenowy
mam pytanie dotyczące uzupełnienia formularza asortymentowo - cenowego czy moge wezwac do jego uzupełnienia jeżeli uzupełnienie nie będzie dotyczyło ceny i wyliczen wykopnawcy a nie podanych nazw produktów|?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam pytanie dotyczące uzupełnienia formularza asortymentowo - cenowego czy moge wezwac do jego uzupełnienia jeżeli uzupełnienie nie będzie dotyczyło ceny i wyliczen wykopnawcy a nie podanych nazw produktów|?
tzn. wyjaśniając: chodzi o uzupełnienie nazwy producenta, czy produktu , a nie będzie to dotyczyło ceny. Mamy tak przygotowany formularz że zawiera ceny jednostkowe i asortyment oferowany (to wypełnia wykonawca)
No raczej takiego formularza uzupełniać nie możecie.
Jw.
Też tak uważam, ale dziś dostałam świeże wydanie "Vedemecum zamówień publicznych" i bardzo podobna sytuacja a jakiś właściciel firmy konsultacje ZP pisze żeby to uzupełnić i zgłupiałam
Nie znając szczegółów - bez komentarza.
No faktycznie jest tam art. który mówi:
"Alternatywnie jako Zamawiający możesz wezwać Wykonawcę do uzupełnienia formularza cenowego w zakresie parametrów oferowanych produktów........", chodzi o potraktowanie tego braku jako opis oferowanych dostaw.(art 87.2.3)
dokładnie
Kto jest autorem tej tezy?
Jakiś konsultant ds. zamówień, tylko że teza ta wydaje się hmm...., dość dziwna.
Jakiś konsultant ds. zamówień, tylko że teza ta wydaje się hmm...., dość dziwna.
W prawdzie nie jestem konsutantem (jeszcze dużo mi brakuje do takiego tytułu) ale pozwolę sobie - nie skromnie - nie zgodzić się z tą opinią.
Miras, ja też z tym się nie zgadzam, raczej bym nie ryzykował, zbyt odważne.
... i contra legem...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc