1

Temat: formularz asortymentowo cenowy

mam pytanie dotyczące uzupełnienia formularza asortymentowo - cenowego czy moge wezwac do jego uzupełnienia jeżeli uzupełnienie nie będzie dotyczyło ceny i wyliczen wykopnawcy a nie podanych nazw produktów|?

2

Odp: formularz asortymentowo cenowy

tzn. wyjaśniając: chodzi o uzupełnienie nazwy producenta, czy produktu , a nie będzie to dotyczyło ceny. Mamy tak przygotowany formularz że zawiera ceny jednostkowe i asortyment oferowany (to wypełnia wykonawca)

3

No raczej takiego formularza uzupełniać nie możecie.

4

Jw.

5

Też tak uważam, ale dziś dostałam świeże wydanie "Vedemecum zamówień publicznych" i bardzo podobna sytuacja a jakiś właściciel firmy konsultacje ZP pisze żeby to uzupełnić i zgłupiałam

6

Nie znając szczegółów - bez komentarza.

7

No faktycznie jest tam art. który mówi:
"Alternatywnie  jako Zamawiający możesz wezwać Wykonawcę do uzupełnienia formularza cenowego w zakresie parametrów oferowanych produktów........", chodzi o potraktowanie tego braku jako opis oferowanych dostaw.(art 87.2.3)

8

dokładnie

9

Kto jest autorem tej tezy?

10

Jakiś konsultant ds. zamówień, tylko że teza ta wydaje się hmm...., dość dziwna.

11

Marcel napisał/a:

Jakiś konsultant ds. zamówień, tylko że teza ta wydaje się hmm...., dość dziwna.

W prawdzie nie jestem konsutantem (jeszcze dużo mi brakuje do takiego tytułu) ale pozwolę sobie - nie skromnie - nie zgodzić się z tą opinią.

12

Miras, ja też z tym się nie zgadzam, raczej bym nie ryzykował, zbyt odważne.

13

... i contra legem...