1

Temat: ogłoszenie publikowane w dz.u.u.e w sobotę

Witam
mam takie pytanie, w PN na roboty, ogłoszenie zostało opublikowane w sobotę. Zamawiający w SIWZ zapisła, że w przypadku konieczności przeliczania euro na PLNy przyjmuje się kurs nbp z dnia publikacji ogłoszenia smile nikt nie podejrzewał kłopotów. Okazało się, że część wykonawców, miała referencje w euro, i niektórzy policzyli sobie po kursie z piątku, niektórzy z poniedziałku a niektórzy z kosmosu. Co w takim przypadku. Nie chcemy unieważniać. Czekam na pomoc, bo czas ucieka.

Pozdrawiam

2

Odp: ogłoszenie publikowane w dz.u.u.e w sobotę

AnetaB napisał/a:

Zamawiający w SIWZ zapisła, że w przypadku konieczności przeliczania euro na PLNy przyjmuje się kurs nbp z dnia publikacji ogłoszenia

Wobec powyższego przelicz sobie po swojemu wink

3

Taaak bardzo bardzo pomocna wypowiedź, wink no to wezmę sobie kurs z niedzieli i wszyscy będą szczęśliwi.:)

4

Dlaczego z niedzieli - z soboty! smile

5

oj nieładnie tak się nabijać w kryzysowej sytuacji

6

...ale ja poważnie - w czym problem... w tym że w tym dniu kursów nie ogłoszono?

7

no dobra, przyjmę kurs z piątku jako obowiązujący w sobotę i co mam poprawiać im w wykazie robót przeliczenia euro z referencji do wykazu robót i potraktować jako oczywistą omyłkę? Chyba swoją hihihi

8

AnetaB napisał/a:

Zamawiający w SIWZ zapisła, że w przypadku konieczności przeliczania euro na PLNy przyjmuje się kurs nbp z dnia publikacji ogłoszenia

Kto jest adresatem ww. postanowienia?

9

wykonawcy

10

ale widziałam na innych stronach głosy wykonawców, że zamawiający nie ma podstaw do zrobienia czegoś takiego bo sam niedoprecyzował ten informacji