1

Temat: WR na dystrybucje energii

Chcemy podpisać umowe na czas nieokreslony na dystrybucje energii elektrycznej z jedynym dostawca na naszym rynku.

Mam pytanie dotyczace dokumentów, jakie nalezy stosowac w tej sytuacji.
Wysyłam do wykonawcy tylko oswiadczenia o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu ?
Zgodnie z art. 67 ust. 4 z zaproszenia do negocjacji mogę zrezygnowac( przeciez tu o jakichkolwiek negocjacjach nie ma mow). Babka twierdzi ,że nie będą nam wysyłać żadnej oferty bo umowa jest na czas nieokreslony, wyśle mi tylko obowiązująca taryfę. Wystarczy ???

prosze o pomoc

2

Odp: WR na dystrybucje energii

Podobny przypadek miałem,  dystrybutor  energii nie chciał  przedstawiać  żadnej oferty  bo i po co skoro cała dystrybucja energii elektrycznej  jest opisana w taryfie, która jest akceptowana przez prezesa URE.
Umowy zostały podpisane na czas nieokreślony  ze wskazaniem, że  zostały zawarte w trybie zamówienia z wolnej ręki, nie robiłem żadnej dokumentacji do tego, jednie wśród aktów prawnych w  umowie wymieniona jest podstawa prawna.

3

Hmm, z energią jest niezła jazda lecz ja tworzyłem papierki dla własnego bezpieczeństwa, chodziarz to tylko sztuka, ale teraz niestety będę robił sprzedaż i dostawę w jednym przetargiem nieograniczonym sad

4

z monopolem nie wygrasz i wszyscy to wiedzą - wystarczy jednak osobista notatka służbowa z opisem sytuacji.

5

cbud napisał/a:

z monopolem nie wygrasz i wszyscy to wiedzą - wystarczy jednak osobista notatka służbowa z opisem sytuacji.

Monopol jest tylko na dystrybucję, przy samej sprzedaży to już  inna bajka  - ja rozdaję karty. smile

6

Marcel napisał/a:

Hmm, z energią jest niezła jazda lecz ja tworzyłem papierki dla własnego bezpieczeństwa, chodziarz to tylko sztuka, ale teraz niestety będę robił sprzedaż i dostawę w jednym przetargiem nieograniczonym sad

Też Ci dystrybutor nie przyjął zaproszenia do negocjacji  ? smile
Wiesz, że jeśli zrobisz przetarg nieograniczony na  tzw. usługę kompleksową to dostaniesz jedną ofertę  od  lokalnego sprzedawcy powiązanego z  operatorem systemu dystrybucyjnego, czyli dostaniesz cen prosto z taryfy.

7

Wiem i liczę się z tym.

8

To ma tez plusy, bo wtedy nie musisz czekać  na  potrzebną interwencję operatora,   co w moim przypadk potrafiło się ciągnąć miesiącami i nic. Zupełna olewka ze strony OSD  - dzialaność regulowana olewka   pelna. Dochodzi do sytuacji ze wlasna spolke obrotu energia elektryczna panowie z OSD  tez  sluchaja , mają  jedynie swoje terminy wystrzelone w kosmos.
Zalożenie licznika,  umowa przyłączeniowa  - lepiej nie wspominać.

9

Może komuś sie przyda:

http://maszwybor.ure.gov.pl/portal/or/35/62/Dla_odbiorcow_przemyslowych_i_instytucjonalnych.html

10

Dzięki Miras, przyda się wink

11

Czy podpisanie umowy na dystrybucję energii elktr. na czas nieokreślony wymaga zawiadomienia Prezesa UZP ??

12

http://www.bi.org.pl/umowa-w-sprawie-zamowienia-publicznego-kurs-szkolenia-zamowienia-publiczne-kurs-szkolenia

13

A co z art. 67 ust. 3 ?

Moje zamówienie nie przekracza kwoty określonej na podst ust. 11 ust. 8 a jest to usługa dystrybucyjna energii elktrycznej.

Chyba nie trzeba zawiadamiać ??

14

No nie!