Temat: wolna ręka przy usługach restauracyjnych???
Mam pytanie bo zaledwie tydzień pracuje w zamówieniach i ostatnio stwierdziłam, że w zakładzie w którym pracuję usługi hotelarskie i restauracyjne przekraczają 6000 euro. Więc prosze pomocy jak to jest z tymi usługami, bo zgodnie z art. 5 pzp mogę nie stosować trybów, ale muszę wolną rękę? Jak to wyglada w praktyce? Bo ostatnio była delegacja z ministerstwa i nasz dyrektor poszedł sobie z gośćmi na obiadek, o czym ja sie dowiedziałam po 3 dniach (kiedy zobaczyłam fakturę) więc czy zgodnie z art. 5 muszę przeprowadzić postępowanie z wolnej ręki? Czyli wypełniać te druczki wszystkie i protokoły i zapraszać do podpisania umowy jakiegoś restauratora? Przecież w mieście i poza jest wiele miejsc gdzie można zjeść obiad, więc o co w tym tak na prawdę chodzi? Czy poprostu można iść do pierwszego lepszego lokalu i coś zjeść z gośćmi czy co czekać na rozstrzygniecie postępowania? Jak to jest bo zpełnie się pogubiłam:(