1

Temat: Druk ZP-12

Witam wszystkich.
Proszę o pomoc jak prawidłowo wypełnić Druk ZP -12, gdy jedyym kryterium jest cena. Mam problem z rubryką ocena(liczba punktów) - w SIWZ nie było mowy jak przeprowadzona zostanie punktacja. I jak sformuować uzasadnienie?
Czy mogę ominąć ocenę a w uzasadnieniu napisać np-cena najkorzystniejsza.

Proszę o pomoc.

2

Odp: Druk ZP-12

To na jakich zasadach dokonałaś Wioletto oceny ofert? Musisz w SIWZ określić kryteria oceny i jak będziesz wyliczała tą najkorzystniejszą cenę art. 36 pkt. 12 i 13 ust. PZP.

3 (edytowany przez marta_kęt 2007-03-23 12:56:52)

Np. cena najkorzystniejsza wynosi 4500, a kolejna po niej 4200, to przy zastosowaniu wzoru (najczęstszy przy kryterium cena):

cena najniższa
---------------------------  x 100
cena oferty badanej

to wg wzoru będą to punkty:

Oferta 1:
4200
------- x 100 = 100
4200

Oferta 2:
4200
------- x 100 = 93,33
4500

4

Oj Martuśka coś Ci się pokiermoliło.
Wzór dobry, ale obliczenia, akuratnie jest odwrotnie. Jak może w kryterium cena wygrać oferta z wyższą ceną?

Ponadto w ZP 12 wpisujemy tylko wszystkie oferty, kolejno jak otrzymaliśmy i wpisujemy obok cenę oraz wartości innego kryterium oceny ofert jeśli SIWZ przewiduje. Jeśli tylko jedno kryterium cena to tylko cenę.

Ocene dokonujemy na ZP-21, tam wpisujemy punkty dla każdej oferty dopuszczonej do oceny merytorycznej. Oferya 1 - 4 500 oferta 2 - 4200

Na oddzielnej karcie (np. korzystając ze wzoru ZP-20) dokonujemy porównania cen ofert wg poniższego wzoru;

najniższa cena z ofert podlegających ocenie
-----------------------------------------------------  x 100
                  cena oferty badanej

to wg wzoru będą to punkty:

Oferta 1:
4500
------- x 100 = 93,33 pkt.
4200

Oferta 2:
4200
------- x 100 = 100,00 pkt.
4200

Punkty wpisujemy do ZP-21 i gotowe.

Powodzenia

5

Sorki.
Też pokiermoliłem. Brak czasu.

Ma być:

Oferta 1:
4200
------- x 100 = 93,33 pkt.
4500

6

Tylko ten cio nic nie robi się nie myli:) rzeczywiście już poprawiam:)

7

big_smile już jest dobrze:)

8

ten się nie myli, co nic nie robi... no właśnie martuniu-kęt, a Ty czytasz i piszesz na forum do tego pewnie pracujesz, więc..

powodzenia
nora

9

i ładnie się uśmiechasz lol

10

Pracuję pracuję... i czasami ta praca też mnie rozbraja, tylko o tyle, że ja w zamówieniach siedzę od niedawna i sporo jeszcze musze się nauczyć smile
Pozdrawiam smile:):)

11

najważniejsze, że CHCESZ i tak trzymaj cool

12

Nie chcę Cię Martuśka straszyć, ale im więcej będziesz się uczyć, tym bardziej będziesz zdawała sobie sprawę, jak mało wiesz (ja tak mam) i ile niespodzianek i pułapek kryje Pzp. Jek już dojdziesz do pewnego wysokiego standardu wiedzy, to goście z sejmu zrobią Ci psikusa, wprowzdaą poprawki lub nowelizację lub nawet całkiem nowe prawo i zabawa zaczyna się od nowa.
Ale nie przejmuj się, nie jesteś odosobniony przypadkiem, wszyscy przez to przechodzimy.

Pozdrawiam