Temat: Kogo wpisac w Umowę
Kogo wpisać Przetarg nieograniczony wygrało konsorcjium 2 firm zagranicznych jedna ma siedzibę w Polsce lider konsorcjum. Czy w Umowę wpisuję Dwie firmy jako konsorcjum czy tylko Lidera.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kogo wpisać Przetarg nieograniczony wygrało konsorcjium 2 firm zagranicznych jedna ma siedzibę w Polsce lider konsorcjum. Czy w Umowę wpisuję Dwie firmy jako konsorcjum czy tylko Lidera.
Wpisujesz konsorcjum firm.
a dzięki a rozliczanie jest z liderem?
Ja wpisuję konsorjum firm X.Y,Z reprezentowane przez lidera firmę np.Y
to winno wynikać z pelnomocnictwa i z umowy Wykonawców , którą winni przedłożyć Zamawiającemu
racja mają taką umowę dostarczyc przed podpisaniem umowy
Marcel robi prawidłowo - wg mnie.
ok
ja też wszystkich oraz reprezentację a rozliczenie wynika z papierów
a co w sytuacji jak są dwie osoby fizyczne i chcą dwie umowy, żeby skarbówka ich nie ścigała?
chociaż dali pełnomocnictwo do podpisania umowy jednemu
są dwie osoby fizyczne i chcą dwie umowy
Dwie umowy czy dwa egzemplarze? Tych drugich to można od groma, lecz umowa tylko jedna !!!
dwie osoby fizyczne i umowa na każdego z nich- tak chcą, bo boją się urzędu skarbowego.
nie mają działalności gospodarczej
jedno postępowanie - jedna umowa ale nie przeszkadza Ci to w podzieleniu części i odpowiedzialności pioszczególnych podmiotów
Teraz po przetargu nie można dzielić na części ani odpowiedzialności ani przedmiotu zamówienia ani umowy, ani zmienić opublikowanego tekstu. Wszystkie warunki musiały być ustalone w ramach postępowania i trzeba je teraz ściśle przestrzegać. Argument strachu przed skarbówką nie jest tu żadnym argumentem (chyba że wskaże się konkretne przepisy).
Wobec takich problemów, wysoce indywidualnych, zalecam sprawę przekazać w ręce właściwego prawnika.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc