1

Temat: daty na dokumentach

w SIWZ żądałam wykazu pracowników i oświadczenia, że będą uczestniczyć w zamówieniu
w większości ofert nie było oświedczenia, a w jednej wykazu osób. Napisałam o uzupełnienie i dostałam tylko wszystkie z datami po terminie składania ofert. Czy pisać jeszcze raz ( koszmar wykonawcy nie znają ustawy?) Proszę o podpowiedź

2

Odp: daty na dokumentach

ja zawsze pisze na wezwaniu o uzupełnienie że uzupełnione dokumenty musza potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu na dzień składania ofert tj. i podaję konkretna datę. wszyscy Wykonawcy uzupełniają dokumenty właśnie z datą otwarcia ofert.

3

wszystkich wykluczasz nie możesz wzywać jeszcze raz do uzupelnienia tego samego dokumentu , możesz wezwać do uzupelnienie inny np. pominięty przy sprawdzaniu przez komisję

4 (edytowany przez kamil.grzeszczyk 2010-09-07 12:49:59)

Zastanawiające..

Przecież  sens wzywania do uzupełniania uniemożliwia (z wyjątkiem dokumentów rejestrowych i urzędowych) uzupełnienie oferty o dokumenty z datą zgodną z TSO. Nie chcemy chyba zachęcać do antydatowania dokumentów?

Teraz to już chyba jest pozamiatane bo na pewno nie możesz jeszcze raz wezwać o złożenie tych samych dokumentów

5

Nie Wykluczać tak od razu data może o niczym nie świadczyć, uzupełniane dok. mają potwierdzać warunek na dzień otwarcia ofert, tak więc jest wykaz i jeżeli do tych osób dotarły oświadczenia uznał bym.

6

Ja nie rozumiem Waszych dylematów.
Dzisiejsza data może być, i wczorajsza i jutrzejsza i wiele innych też, zbędne obawy i dyskusje, wszak tu nie ma potwierdzania stanu na określony dzień !!!