1

Temat: unieważnienie a wszczęcie nowego postępowania

w poniedzialek tydzien temu uniewaznilem postepowanie (ZOC). w tym tygodniu chcialbym oglosic nowe postepowanie na ten sam przedmiot zamowienia ale w trybie PN.

kiedy moge oglosic to postepowanie? zgodnie z procedura musze czekac 7 dni na protest odnosnie ZOC, czyli w srode teoretycznie moglbym rozpoczac nowe. zastanawiam tylko sie od kiedy mam liczyc te 7 dni? uniewaznienie wyslalem faksem oraz listem poleconym (zwrotka). czy czekac az dostane zwrotke z powrotem i od daty podpisania liczyc te 7 dni, czy dzien wyslania faksu moge traktowac jako termin rozpoczynajacy bieg tych 7 dni.

na forum juz byl watek odnosnie terminu rozpoczecia biegu tych 7 dni, ale prosze o uwagi w kontekscie mojego problemu.

pozdrawiam

ps. im wiecej wiem o ustawie Pzp tym wiecej mam pytan i watpliwosci smile

2

Odp: unieważnienie a wszczęcie nowego postępowania

Dzień wysłania faksu to dzień 0. Liczysz następny jako 1. Siudmy dzień do 24.00 jest też w terminie, a na następny już jest po terminie.
Jeśli postępowanie poniżej 60 000 euro i unieważnienie z przyczyn jasnych i oczywistych, to nie musisz czekać, bo nie ma odwołań.
Chyba nie masz wątpliwości, że unieważnienie było konieczne?
Zatem ewentualny protest i tak oddalisz, więc możesz już rozpocząc nowe postępowanie, jeśli czas nagli.

Powodzenia

3

przyczyna uniewaznienia jest oczywista. w ZOC byla tylko jedna oferta.

dzieki za pomoc. dobrze ze istnieje takie forum smile

4

No i po sprawie.

Pozdrawiam