1

Temat: ZP-2 część ogólna powyżej progów

Witam,
Mam pytanko następujące:
Jaką datę należy wpisać w punkcie 4 protokołu ZP-2 (cześć ogólna powyżej progów):
"Specyfikacja istotnych warunków zamówienia została zamieszczona / nie została zamieszczona*  na stronie internetowej (podać adres strony)
...........................................................................................................................................
od dnia????????? do dnia????????"

w pozycji "do dnia"?

2

Odp: ZP-2 część ogólna powyżej progów

od dnia zamieszczenia na stronie,  a powinien to być dzień ukazania się ogłoszenia w TED  do dnia ... ja piszę datę otwarcia ofert

3

Prawie dobrze.
Polecam dokładną lekturę art. 37.2 i 42.1 ustawy, a pisać zawsze zgodnie z faktami.

Nota bene z ww. przepisów wynika, że specyfikacja nie ma prawa ?wisieć? w Internecie dłużej niż tam zapisane (!), o czym zapomina się wręcz powszechnie (!!!).

4

Dokładnie jak hubal.

5

hubal napisał/a:

Nota bene z ww. przepisów wynika, że specyfikacja nie ma prawa ?wisieć? w Internecie dłużej niż tam zapisane (!), o czym zapomina się wręcz powszechnie (!!!).

nawet UZP tego nie przestrzega wink

szad

6

dlaczego prawie dobrze? prawie robi wielką różnicę

7

a Jak wy to robicie ściągacie z neta czy dalej wisi smile

8

u mnie znika ze strony automatem na następny dzień po otwarciu ofert

9

u mnie też

10

Mam takie pytanko jeśli ogłoszenie zostało przesłane za pomocą programu OaZa potwierdzono przesłanie a potem otrzymano potwierdzenie z UZP że przyjęto "Skrzynka komunikacyjna eSender Urzędu Zamówień Publicznych odebrała prawidłowo zakodowane ogłoszenie ........................................ W najbliższym czasie ogłoszenie to zostanie wysłane do systemu OJS. Następne zawiadomienie otrzymacie Państwo po przysłaniu przez system OJS potwierdzenia odebrania przesyłki. Czy jeśli prześlemy w taki sposób ogłoszenie to od kiedy liczymy 40 dni?

11 (edytowany przez nina 2010-09-11 21:53:10)

A czy ktoś z was taki program uzywa?
To sama sobie odpowiem może to zachęci innych. programik jest ok terminy liczy sie od wysłania  ogłoszenia za pomocą tego programu.  I jest skuteczny w 100%

12

ja tam wypełniam na e-notices. nie bawię się w przesyłanie za pomocą jakichś programów.

13

myszy1953 napisał/a:

dlaczego prawie dobrze?

Bo po pierwsze w przepisach jest mowa o dniu składania ofert, a nie o dniu otwarcia i choć formalnie teraz to ten sam dzień, ale tak nie musi być i nie było, więc logicznie jest różnica. Po drugie to co piszę, a co powinno być napisane i zalecone bliźnim to nie musi być dokładnie to samo. Po trzecie TED to niekoniecznie to samo co zapisane w ustawie BZP/DUUE (ponadto akurat pamięci nie mam skrótu TED).

myszy1953 napisał/a:

prawie robi wielką różnicę

Tu akurat nie, piszę głównie dla zachowania ?kronikarskiej staranności?, bo niektóre osoby jednak troszkę uczą się na naszych tekstach.

14

isk napisał/a:

Witam,
Mam pytanko następujące:
Jaką datę należy wpisać w punkcie 4 protokołu ZP-2 (cześć ogólna powyżej progów):
"Specyfikacja istotnych warunków zamówienia została zamieszczona / nie została zamieszczona*  na stronie internetowej (podać adres strony)
...........................................................................................................................................
od dnia????????? do dnia????????"

w pozycji "do dnia"?

Prawdę.

15

szad napisał/a:

ja tam wypełniam na e-notices. nie bawię się w przesyłanie za pomocą jakichś programów.

No wiem ale  ja tam chcę sobie usprawnić pracę

16

nie spotkalam się z tym aby zamawiajacy otwierał złożone oferty np. po tygodniu od ich złożenia ( przez tydzień - dużo się może zdarzyć ) więc są to skróty myślowe