1 (edytowany przez DB25 2010-09-09 12:16:03)

Temat: art 92 - zawiadomienie o wyborze

Czy przepis ten zmusza nas w jakikolwiek sposób do podania w zawiadomieniu ceny oferty zwycięskiej.? Czy wystarczy w przypadku , gdy jedynym kryterium jest cena, podac , że oferta X wygrała, gdyz była najtańsza i uzyskała 100 punktów.?

2

Odp: art 92 - zawiadomienie o wyborze

w przepisie nie ma , zwyczajowo Zamawiający podają cenę

3

Zwyczajowo tak, gdyż Wykonawcy pytają o cenę, a postępowania są jawne

4

cena w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia , które winno być umieszczone na stronie internetowej

5

myszy1953 napisał/a:

cena w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia , które winno być umieszczone na stronie internetowej

rozumiem, że chodzi Ci o stronę BZP bo ustawa nie wymaga zamieszczania tego ogłoszenia na stronie internetowej zamawiającego.

6

DB25 napisał/a:

1. Czy przepis ten zmusza nas w jakikolwiek sposób do podania w zawiadomieniu ceny oferty zwycięskiej.? 2. Czy wystarczy w przypadku , gdy jedynym kryterium jest cena, podac , że oferta X wygrała, gdyz była najtańsza i uzyskała 100 punktów.?

1. Nie
2. Tak

7

Ja może przypomnę, że ceny podaje się publicznie na otwarciu ofert - i dość. Jeśli jednak któryś z wykonawców nie był tam obecny, to na jego żądanie podaje się informacje zgodnie z art. 86.5.
Inni to mogą prosić, lecz ja nie poczuwam się do obowiązku informowania  każdego o wszystkim i w dowolnej porze i nie każę innym. Protokól owszem jest jawny, lecz też są prawnie określone zasady jego udostępniania.

W informacji ani w zawiadomieniu,  o których mowa w art. 92 ja nie znajduję miejsca na cenę.

Jeśli chodzi o ogłoszenie o udzieleniu zamówienia, to ma być ono w BZP (rozumiem że autorowi chodziło właśnie tę stronę???)

8

Dziękuję MIRAS za konkret - tak też myślałam