1

Temat: Termin ogłoszenia nowego przetargu

Ogłoszono PN (wartość poniżej progu) z możliwością składania ofert częściowych (4 części). W poniedziałek rozstrzygnięcie przetargu - w części 1 postępowanie zostanie unieważnione, w pozostałych nastąpi wybór najkorzystniejszej oferty.

Zostaną z tego przetargu oszczędności. Z uwagi na czas, czy można już dzisiaj ogłosić kolejny przetarg, w sytuacji, gdy finanse na nowe postępowanie będą pochodzić z przetargu pierwszego, którego rozstrzygnięcie nastąpi dopiero w poniedziałek?

Z tego co wiem, to pieniądze na sfinansowanie zamówienia należy mieć w momencie podpisania umowy. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę z pewnych niebezpieczeństw, np. wykonawcy, których oferty zajmą pierwsze miejsce w rankingu odmówią podpisania umowy.

2

Odp: Termin ogłoszenia nowego przetargu

Moim zdaniem lepiej jest jednak zaczekać do rozstrzygnięcia postępowania i wówczas przenieść odpowiednie środki.

3

Przedmiot zamówienia będzie dotyczył tego samego (beneficjent ten sam, kod cpv ten sam). To nic innego jak powtórzenie pierwszego przetargu. Więc i nie ma czego przenosić -to wciąż ten sam paragraf.

4

Apollo napisał/a:

Z tego co wiem, to pieniądze na sfinansowanie zamówienia należy mieć w momencie podpisania umowy. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę z pewnych niebezpieczeństw, np. wykonawcy, których oferty zajmą pierwsze miejsce w rankingu odmówią podpisania umowy.

Ryzyko spoczywa na Tobie smile

5

Dlatego też tak napisałem, jest to pewnego rodzaju ryzyko.