1

Temat: Czy wzywac?

Wykonawca w formularzu ofertowym wskazał urządzenie( konkretny typ i markę) i oświadCzył iż powyższe urządzenie spełnia minimalne wymagania Zamawiającego tylko że na oficjalnej stronie producenta tego sprzętu ten konkretny typ nie spełnia naszych minimalnych wymagań, kontaktowaliśmy się też z lokalnymi dystrybutorami takiego sprzętu i nie mają takiego typu z wymaganymi parametrami. Dodam parametry wskazane na stronie producenta nie spełniają naszych minimalnych wymagań. Nie mogę chyba odrzucić oferty na podstawie art.89 ust.1 pkt 2 bo właściwie oświadCzyli w ofercie że spełnia. Wzywać ich do wyjaśnień? I co napisze że dlaczego budzi moje wątpliwości bo w necie znaleźlismy inne info? Dodam jeszcze że nie mam możliwości skontaktowania się z producentem z Rosji bo ja nie gawarisz pa ruski jezyk także jakaś oficjalna informacja od producenta nie wchodzi w grę.

2

Odp: Czy wzywac?

Skoro oświadczył że spełnia należy uznać.

3

Odp: Czy wzywac?

Nic z tym nie robić? Jeżeli dojdzie do podpisania umowy wykonawca dostarczy sprzęt jak z oferty wtedy okaże się niezgodny z wymaganym asortymentem i niby sprawa jasna, ale wybierając jego ofertę jako najkorzystniejszą akceptuję zaproponowane sprzęty czyli ten konkretny model i typ.   Wkońcu dostarczy to co oferował.