1

Temat: Proszę o szybką pomoc!!-brak oferty w PN

W poniedziałek 26.03.07r. odbył się przetarg nieograniczony -na pakiet "mięso drobiowe" o wartości 3 411,40 zł  (777,62 euro) nie wpłynęła ani jedna oferta.W tej części muszę przetarg unieważnić -ale co dalej?
2.04.2007 podpisuję umowy na resztę pakietów, na razie wstrzymałam zakup drobiu od 2.04.07 do 13.04.07 bo nie wiem jak wybrnąć z tej sytuacji.Proszę o pomoc.:)

2

Odp: Proszę o szybką pomoc!!-brak oferty w PN

Rozpisujesz kolejne postępowanie na tę uniewaznioną część.

3

może być ZOC?

4

tak :-))

5

dziękuję smile

6

A jak nie wpłynie żadna oferta w ZOC  to możesz wtedy zastosować WR na podstawie 67.4 dwa postępowania to już "kolejno".

7

sandra napisał/a:

W poniedziałek 26.03.07r. odbył się przetarg nieograniczony -na pakiet "mięso drobiowe" o wartości 3 411,40 zł  (777,62 euro) nie wpłynęła ani jedna oferta.W tej części muszę przetarg unieważnić -ale co dalej?
2.04.2007 podpisuję umowy na resztę pakietów, na razie wstrzymałam zakup drobiu od 2.04.07 do 13.04.07 bo nie wiem jak wybrnąć z tej sytuacji.Proszę o pomoc.:)

wg. mojej oceny kupujesz na podstawie art. 4 pkt. 8. Zastosowałaś procedurę, nie ma oferty.
Unieważniłaś, więc jest kolejne nowe postępowanie, więc nowe szacowanie wartości, a z powyższego wynika, że jest poniżej 6 000 euro. Dalsze procedowanie jest zbędne.

Pamiętaj w ZOC musisz mieć co najmniej dwie ważne oferty. smile

nora

8

Jeśli masz te 9 dni czasu to lepiej PN. Nie miałaś oferty w poprzednim więc możesz nie mieć dwóch w ZOC.
A jak nie wpłynie ani jedna to WR. Chociaż Nora ma racje, więc jeśli chcesz to mozesz pominąć ustawę.

Powodzenia

9

Moim zdaniem bezpieczniej jest zastosować ustawę. Zakup mięsa był wydzieloną częścią jakiegos większego postępowania i tak nalezy go traktować. Mimo że teraz jego wartośc nie przekroczy 6.000 euro jego zakup dalej jest z pewnością związany z usługami/dostawami innego rodzaju żywności, prawda? Skoro na tę część nie wpłynęła żadna oferta nie oznacza to automatycznie, że ustawa juz nie obowiązuje, bo wartośc tego pakietu nie przekracza kwoty progowej. Takie jest moje zdanie.
Myślę, że jezeli sytuacja się powtórzy to powinnas skorzystać z porady Artura i zastosowac wolną rekę.

10

Oferta przy WR??? Jedziesz albo dzwonisz,  po prostu do hurtowni i zamawiasz interesujący cię towar. Według mnie nie możesz pominąć ustawy.

11

Postępowanie zakończone? Tak!
Następne to zakupić "coś" co ma wartość poniżej 6000 euro. Co chcecie dodawać żeby wyszło powyżej. Tamte pakiety sprzedane, zamówienie udzielone. Gdyby sytuacja był sprzed PN i chciałabyś kupić kurczaki to byłoby dzielenie zamówienia. Teraz nikt tu nic nie dzieli w celu ominiecia przepisów ustawy. Jest ile jest, a to daje nam możliwość skorzystania z art. 4 pkt. 8 Pzp.

Powodzenia

12

i, o to chodzi Arturze smile

nora

13

Dziękuję za pomoc.Siedzę teraz w piękną pogodną  sobotę i robię ZOC.Może się uda ,a jak nie to WR.W końcu zrobiłam co do mnie należało.Pozdrawiam smile

14

Witam,
przeprowadzono u nas przetarg nieograniczony na księgowa do rozliczania projektów. W pierwszym była jedna oferta - za wysoka cena, w drugim nie ma ofert. Kiwedy mogę WR? Czy muszę ogłosić 3 przetarg czy juz teraz?

15

Musisz