1

Temat: IMPAS Z UMOWĄ

Mam rozstrzygnąć przetarg z dofinansowaniem unijnym. Przetarg na dwa zadania dwa wyjazdy szkoleniowe. Wykonawca miał podać w formularzu ofertowym termin w jakim zorganizuje szkolenie wyjazdowe, (Zamawiający wymagał  aby to było do końca października) wszystko pięknie tylko, po ocenie ofert z 5 odpadły 4 został jeden Wykonawca, który chce zorganizować wyjazd od 2.10 do 15.10.2010r. a umowa może być podpisana dopiero 7.10 i co teraz wybieram of.naj. ale nie podpisuje umowy, bo nie mogę unieważniam post.art.93.1.7. Zastanawiałam się też nad aneksem, bo przewidziałam zmianę terminu wyjazdu, ale z przyczyn niezawinionych przez Wyk. czy Zam.  (a mogłam napisać, że z przyczyn przedłużającej się procedury, ale przetarg rozstrzygnął się w dwa tygodnie to nie jest długo) jak podpiszę umowę i termin będzie inny niż w ofercie to klops- (oferta jest załącznikiem) naruszenie art.140 ust.1.
Jeszcze jedno czy ten sam Wykonawca może nie spełniać warunku potencjału i być wykluczony w jednym zadaniu, a spełniać warunki w drugim, pytanie z cyklu "już głupieję"
Proszę o szybką odpowiedź.

2

Odp: IMPAS Z UMOWĄ

Jeśli z oferty wynikał tylko ten jeden termin, to postępowanie raczej do unieważnienia.

W zakresie drugiego problemu: ogólnie to nie widzę przeszkód.

3

Odp: IMPAS Z UMOWĄ

Dzięki, też tak myślałam, chodziło mi  tylko o potwierdzenie .