1

Temat: Kiedy mogę podpisać najwcześniej umowę?PILNE!!!

Witam, mam taki dylemat:
przetarg na usługę poniżej progów unijnych:
większość wykonawców, którzy zlożyli mi oferty, nie posiada faksu ani maila. W takiej sytuacji zamawiający może zawrzeć umowę w terminie nie krótszym niż 10 dni od dnia przesłania pisemnie zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty. Jeśli w postępowaniu o udzielenie zamówienia poniżej progow unijnych nie odrzucono żadnej oferty oraz nie wykluczono żadnego wykonawcy, Kiedy mogę najwcześnie podpisać umowę????

2

Odp: Kiedy mogę podpisać najwcześniej umowę?PILNE!!!

Niezwłocznie, dziś, natychmiast, już wink

3 (edytowany przez Marcia28 2010-10-15 12:49:34)

;-))))) rozumiem MIRAS że to nie jest żart, tylko najprawdziwsza prawda?;-)))
Niezależnie od faktu, iż zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty fizycznie jeszcze nie dotarlo (pocztą) do wykonawców???

4

Marcia28 napisał/a:

1. ;-))))) rozumiem MIRAS że to nie jest żart, tylko najprawdziwsza prawda?;-)))
2. Niezależnie od faktu, iż zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty fizycznie jeszcze nie dotarlo (pocztą) do wykonawców???

1. Gdzież bym śmiał żartować smile - mam na to dowód : 94.2.3.a PZP
2. Czy dotarła, czy nie - to nie ma znaczenia, przy tej wartości wykonawcy nie mogą składac odwołania na wybór, dlatego ustawodawca dopuścił jak wyżej (bo niby na co masz czekać smile

5

Zgadzam się, jednak dobrze aby zapoznali się z treścią wyboru najkorzystniejszej oferty, choćby poprzez otrzymanie faksu.
Ale oczywiście Miras ma pełną rację.