Temat: brak nazwy firmy
Witam mam takie pytanko. Oferta we firm. ofertowym brak jest nazwy firmy ale jest podpis pełnomocnika. Funkcja imię i nazwisko. Pytanie jest ok czy nie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam mam takie pytanko. Oferta we firm. ofertowym brak jest nazwy firmy ale jest podpis pełnomocnika. Funkcja imię i nazwisko. Pytanie jest ok czy nie?
Mam jeszcze pytanie czy Pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodnoc z oryginałem przez notariusza. Czy wystarczy przez pełnomocnika na którego wystawione jest to pełnomocnictwo.
Kopia winna być potwierdzona "za zgodność", przez notariusz lub w formie oryginału, celem zachowania formy pisemnej.
dobra ale jeśli nie jest i wezwe do uzupełnienia, notariusz potwierdzi to ale z datą po terminie składania ofert. Ale z pełnomocnictwa bedzie wynikało że było wystawione przed terminem składania ofert? co z tym. Uznać
Marcel oswieć mnie dlaczego kopia pełnomocnictwa "za zgodność" musi byc potwierdzona przez notariusza, a przez wykonawce nie wystarczy ??
Są dwie zasadnicze różnice, pełnomocnictwo może potwierdzić wykonawca, lecz nie tak jak w omawianym przypadku pełnomocnik.
dobra ale jeśli nie jest i wezwe do uzupełnienia, notariusz potwierdzi to ale z datą po terminie składania ofert. Ale z pełnomocnictwa bedzie wynikało że było wystawione przed terminem składania ofert? co z tym. Uznać
Notariusz może potwierdzić po dacie otwarcia ofert, lecz z samego pełnomocnictwa ma wynikać że zostało zawarte z datą z przed terminu.
brak jest nazwy firmy ... jest ok czy nie?
Nie jest. Jednak ofertę uznać, oczywiście jeśli na podstawie innych miejsc oferty da się ustalić firmę.
A) czy Pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodnoc z oryginałem przez notariusza. B) Czy wystarczy przez pełnomocnika na którego wystawione jest to pełnomocnictwo.
B - dla mnie nie wystarczy
A - a dlaczegóż ma być potwierdzone? Kopia??? W ofercie ma być oryginał, bo jeśli nie tu to gdzie on ma być i komu służyć ? No nie rozumiem i mam poważne wątpliwości.
ale jeśli ... notariusz potwierdzi
Notariusz powinien stanąć na wysokości zadania i tak to zrobić, by było dobrze, wszak to fachowiec od tego. Zalecam myślenie i ewentualne żądanie w takim kierunku (jeśli nie ma lepszego rozwiązania).
Acha, jeszcze jedno:
FIRMA=NAZWA.
Czy może się mylę ???
ok dzięki odnośnie pełnomocnictwa myślę tak samo jak Wy. Wzywam do uzupełnienia.
Mam tylko pytanko w samym formularzu ofertowym brak jest nazwy firmy, tylko jest podpis pełnomocnika z pieczątką imienną. Natomiast z reszty dokumentów wiadomo co to za firma np. w oświadczeniach czy KRS jest nazwa. Czyli w takim wypadku uznać?
A - a dlaczegóż ma być potwierdzone? Kopia??? W ofercie ma być oryginał, bo jeśli nie tu to gdzie on ma być i komu służyć ? No nie rozumiem i mam poważne wątpliwości.
Tu się z Tobą zdecydowanie nie zgadzam. Np. w banku do kazdego postepowania nowe pełnomocnictwo z Centrali banku np. w W-wie??? -to byłoby chore. Kopie sa ok, oczywiscie potwierdzone prawidłowo.
Zgadzam się z hubalem, chodziarz praktyka jest taka że przeważnie jest kopia.
hubal napisał/a:A - a dlaczegóż ma być potwierdzone? Kopia??? W ofercie ma być oryginał, bo jeśli nie tu to gdzie on ma być i komu służyć ? No nie rozumiem i mam poważne wątpliwości.
Tu się z Tobą zdecydowanie nie zgadzam. Np. w banku do kazdego postepowania nowe pełnomocnictwo z Centrali banku np. w W-wie??? -to byłoby chore. Kopie sa ok, oczywiscie potwierdzone prawidłowo.
Ok OK ja się zgadzam z Tobą uznaję zawsze takie kopie ale potwierdzone prawidłowo nie wymagam takiego pełnomocnictwa tylko do określonego postępowania.. Pełnomocnictwo wystawione na osobę co składa ofertę i potwierdza za zgodność z oryginałem to właśnie pełnomocnictwo to nie uznaję jak dla mnie musi zostać potwierdzone przez notariusza.
A czy wzywac do uzupełnienia pełnomocnictwa jeśli oferta i tak będzie odrzucona?
Jeżeli oferta podlega odrzuceniu nie ma potrzeby wzywać.
ok dzięki
Jak Marcel
o Miras
O nina
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc