1

Temat: Uzupełniony dokument

Sytuacja : Wykonawca wezwany, uzupełnia ofertę o brakujący dokument KRS, dokument został potwierdzony za zgodność z oryginałem przez pełnomocnika. Pełnomocnictwo dołączone jest do uzupełnionego dokumentu. dokument jest ok. Pełnomocnictwo wystawione jest jednak po dacie otwarcia ofert.

Z góry dzięki za pomoc.

2

Odp: Uzupełniony dokument

jeśli krs potwierdza spełnianie warunku nie później niż w dniu w którym upłynął termin składania ofert (czyli krs wystawiony z datą max składania ofert)t, to ja bym uznała.

pełnomocnictwo było rozumiem tylko do potwierdzania za zgodność? i ten pełnomocnik nie składał oferty?
bo jeśli składał ofertę całą i nie miał wtedy pełnomocnictwa to zonk.

pełnomocnik ten uzupełniając ofertę o brakujące dokumenty nie składa oferty, tylko dosłał potwierdzony przez siebie dokument potwierdzający spełnianie warunku udziału w postępowaniu. i upływ terminu składania ofert nie ma wtedy znaczenia. nie mógł przecież potwierdzić z datą wsteczną.

3

Jak dżejndżi

4

Ofertę złożył inny umocowany pełnomocnik, pełnomocnictwo było w ofercie. Ten tylko potwierdził dokument za zgodność z oryginałem uzupełniony dokument. Pełnomocnictwo dla osoby potwierdzajacej za zgodnosć z oryginałem uzupełniony dokument jest z datą po terminie otwarcia-jest w terminie potwierdzenia za zgodność.

5

janeg napisał/a:

bo jeśli składał ofertę całą i nie miał wtedy pełnomocnictwa to zonk.

Nawet w takiej sytuacji nie musi być tragedii smile
np KIO 1564/09

6

Marko - reaktywacja. Witaj.

7

Pełnomocnictwo z datą 20.10.2010 zostało stworzone dla osoby do potwierdzenia  dokumentu  KRS który potwierdza spełnienie warunku na dzień otwarcia ofert. Więc mogę spać spokojnie ??

8

Śpij spokojnie smile

9

Dzięki big_smile

10

jaki jest termin na uzpełnienie dokumentów i jaki o tym przepis mówi?

11

Brak takiego terminu/terminów, ma być stosowny do danych dokumentów.

12

ewa_dt napisał/a:

jaki jest termin na uzpełnienie dokumentów i jaki o tym przepis mówi?

jedno jest pewne - jeśli wzywasz kilku wykonawców - termin musi być jednakowy dla wszystkich

jak długi - tego ustawa nie określa. są wyroki KIO że dwa dni wystarczy, są że tydzień to mało

kierujmy się rozsądkiem i wyznaczmy realny czas na uzupełnienie