1

Temat: dzielenie zamówienia na czesci

w jednym projekcie ue do przeprowadzenia zadania przewidziane mam m.in. : stanowisko ds analizy, autor raportu z analizy, analitycy, kierownik prac badawczych, osobe ds opracowania kwesstionaruszy.
wynagrodzenie kazdej z nich nie przekracza 14 tys., natomiast suma tak.  ale problem w tym czy łączyć? wydaje mi sie ze nie zachowana jest tozsamosc przedmiotowa. kazda z ww umów(zlecenie) jest innego typu, tj ma inne przeznaczenie i kazdy z nich ma inny zakres obowiazków
prosze o rade

2

Odp: dzielenie zamówienia na czesci

Pytanie: czy można to "technicznie" podzielić. Czy nie lepiej powołać cały zespół - do wykonaia zamówienia?

3

Jedno postępowanko z możliwością składania ofert częściowych.

4

niby mozna podzielic i zrobic postepowanie z mozliwoscia składania ofert czesciowych ale np pod nazwą analitycy: mam ich czterech i beda 4 czesci o tej samej nazwie???
a np w tym samym zadaniu mam zakup licencji za pare grosze,  i to moze oszacowac oddzielnie???

5

można to zrobić w jednym postępowaniu z podziałem na zadania (według stanowiska), do każdego stanowiska określić zakres obowiązków.

6

umowy beda zawierane srednio 4 m( na kazde stanowisko inny termin). i teraz w  ofecie zadac przedstawionej kwoty za realizacje całego zlecenia a płatnosci w umowie ustalić comiesięczne???

7

Dla całości zamówienia.

8

goska1 napisał/a:

w jednym projekcie ue do przeprowadzenia zadania przewidziane mam m.in. : stanowisko ds analizy, autor raportu z analizy, analitycy, kierownik prac badawczych, osobe ds opracowania kwesstionaruszy.

jest jakiś kierownik projektu w tym przetargu?

9

No to jeszcze raz:

MIRAS napisał/a:

Czy nie lepiej powołać cały zespół - do wykonaia zamówienia?

10

tak , jest kierownik projektu na podstawie umowy o pracę

11

tak jak mowi Maris, traktuje to jako zespół ale postępowanie ogłosze z podziałem na czesci

12

a jeszcez jedna watpliwosć. biore pod uwagę projetk, czy tez łącze rownież usługi tozsame z budzetem zamawiającego?

13

goska1 napisał/a:

umowy beda zawierane srednio 4 m( na kazde stanowisko inny termin). i teraz w  ofecie zadac przedstawionej kwoty za realizacje całego zlecenia a płatnosci w umowie ustalić comiesięczne???

możesz podać w siwz kwotę przeznaczona na  realizacje każdej z części na poszczególne stanowiska( przypuszczam ,że masz takowe w budzecie projektu) pluz termin wykonania zamówienia także dla każdego z zadań. Zobowiązać Kierownika projektu do sporządzenia harmonogramu płatności ( comiesięczne wypłaty)

14

Ja bym to zrobił jednym postępowaniem - jeden wykonawca, który dysponuje zespołem w skład którego wchodziłyby osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje.

15

Bezpiecznej jest podanie kwoty na każdą z części.

16

moze to i pomysł, ale wydaje mi sie ze potem bedzie problem z rozliczeniem ponieważ kazda do pozycji  w budzecie( tj kadego stanowisko) przypisane jest kwota

17

tzn do każdej pozycji

18

wielkie dzieki wszystkim

19

hmmm a jak oszacować takie nietypowe usługi??? brac pod uwagę kwoty z budzetu projetu?? ale przydałoby sie jakos oszacować???