Szukał em - na tyle na ile miałem czas i znalazłem ale wyrok, który potwierdza Twoje stanowisko:
Sygn. akt KIO/UZP 540/09
fragment:
"Oczywistym jest, iż do upływu terminu składania ofert wykonawca nie wykonał całości świadczenia, albo co najmniej takiej jego części, któraopiewałaby łącznie na wartość co najmniej 6.000.000 zł. Jak wynika z listu referencyjnego umowa jest w trakcie realizacji i będzie trwać do końca roku 2011 (str 9 oferty). Fakt, iż ustawodawca dopuścił mo?liwość potwierdzania doświadczenia wykonawców na podstawie usług zrealizowanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również nie zakończonych, to nie oznacza to, iż wykonawca nie musi potwierdzić wymaganego doświadczenia. Izba przychyla się do stanowiska zamawiającego, iż usługa zrealizowana w okresie wskazanym przez zamawiającego opiewająca na wartość co najmniej wymaganą w treści siwz nie musi zaczynać się w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania. Zgodnie z brzmieniem § 1 ust. 2 pkt 2 rozporządzenia w sprawie dokumentów, w przypadku usług wykonanych znaczenie ma termin ich zakończenia w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy ? w tym okresie, a nie termin ich rozpoczęcia i zakończenia. Natomiast nie mo?na przyznać racji zamawiającemu, iż każda usługa ciągła będąca w trakcie realizacji w momencie składania oferty może służyć wykazaniu się przez wykonawcę wymaganym doświadczeniem. Skoro zamawiający określił wartość usługi, jak odpowiada wartości usługi stanowiącej przedmiot zamówienia, to aby można było mówić o potwierdzeniu posiadanego (zdobytego) doświadczenia, wykonawca musiałby wykonać co najmniej taki zakres usługi ciągłej, który odpowiadałaby wskazanej wartości. W przeciwnym wypadku, każda usługa o świadczenie okresowe lub ciągłe zrealizowana w dowolnej części mogłaby potwierdzać doświadczenie, chociaż faktycznie wykonawca zdobędzie je dopiero po zakończeniu wykonania umowy. Sytuacja taka prowadziłaby do nierównego traktowania wykonawców w postępowaniu, gdyż wykonawca, który dopiero zdobędzie doświadczenie byłby traktowany na równi z wykonawcą, który takie doświadczenie już posiada. Doświadczenia nie zdobywa się przez samo zawarcie umowy, ale przy realizacji zamówienia."
Powyższe jednak nie dokońca mnie przekonuje - rozporządzenie tego nie przesądza. Mam wątpliwości. Może inni coś dorzucą ZA/ PRZECIW.