1

Temat: poczta -co Wy na to

Jak myślicie ,czy zastosowanie art. 6a do podziału usług pocztowych na : przesyłki do 50 (realizacja w trybie z wolnej ręki-art. 67 ust. pkt.1 lit a)  oraz przesyłki o wadze pow. 50g ( art 4 pkt.8 ustawy ) - ma sens. Warościowy udział tych drugich w ogónej wartości zamóweina stanowi ok 3% i nie przekracza 14 tys. euro.Warośc całego zamówienia to już pow.progów 11.8

2

Odp: poczta -co Wy na to

Moim zdaniem nie ma sensu. Sa to dwa rózne zamówienia - szacujemy odrebnie i postepujemy zgodnie z 4.8.

3

MIRAS napisał/a:

Moim zdaniem nie ma sensu. Sa to dwa rózne zamówienia - szacujemy odrebnie i postepujemy zgodnie z 4.8.

Czyli  Twoim zdaniem :do 50g  i pow.50g   to dwa różne rodzajowo  zamówienia?

4

Takie jest moje zdanie.

5

o.k. Dzięki. Głowa puchnie od tych pomysłów.Miłego "łykendu"

6

Uzasadnienie chyba znasz - chodzi o ten trzeci element: wykonawcę. Miłego łyk endu smile

7

MIRAS ma rację, można z powodzeniem zamówić osobno.

8

Marcel napisał/a:

MIRAS ma rację, można z powodzeniem zamówić osobno.

Zastanawiam sę naruszenie jakiego przepisu Pzp. będzię mi można zarzucić jeśli zważywszy na powyższe włączę przesyłki pow.50g do negocjaci w trybie z wolnej ręki ,które i tak będę prowadzić z Pocztą Polską w odniesieniu do przesyłek zastrzeżonych. Z tego co mi   wiadomo PP i tak nie będzie chciałą podpisywać dwóch odrębnych umów na te dwa rodaje przesyłek.

9

Pozastanawiamy się razem - jutro wink