Temat: Mam problem.
Czy ktoś wie, co zrobić w sytuacji kiedy firma opracowująca całą dokumentację (kosztorys, przedmiar robót itd.) chcę przystąpić do przetargu? Czy jest taka możliwość? Może ktoś miał podobną sytuację? Merci za pomoc.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś wie, co zrobić w sytuacji kiedy firma opracowująca całą dokumentację (kosztorys, przedmiar robót itd.) chcę przystąpić do przetargu? Czy jest taka możliwość? Może ktoś miał podobną sytuację? Merci za pomoc.
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;676;wykluczenie_z_postepowania_wykonawcow,_ktorzy_wykonywali_czynnosci_zwiazane_z_przygotowaniem_prowadzonego_postepowania.html
i jeszcze:
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;694;wykluczenie_na_podstawie_art._24_ust._2_pkt_1_ustawy_wykonawcy,_ktory_wykonywal_bezposrednio_czynnosci_zwiazane_z_przygotowaniem_przeprowadzonego_postepowania_lub_poslugiwal_sie_w_celu_sporzadzenia_oferty_osobami_uczestniczacymi_w_dokonywaniu_tych_czynno.html
Merci bien MIRAS:)
S'il vous plaît jojo
Witam - a niekoniecznie - KIO twierdzi co innego - "Niewątpliwie wykonawca X Sp. z o.o., uczestnicz?c bezpośrednio w pracach przygotowawczych, polegaj?cych na opracowaniu dokumentacji projektowej nabył informacje o przedmiocie zamówienia. Jednak˝e te informacje, w zakresie istotnym dla złożenia oferty na wykonawstwo systemu okablowania, znalazły si´ w całości w dokumentacji niniejszego postępowania i byłyby do wykorzystania na równych zasadach dla wszystkich zainteresowanych
uczestnictwem w przetargu, co potwierdziło postępowanie dowodowe. Przewaga wybranego wykonawcy, polegała jedynie na tym, że ze względu na znajomość przedmiotu zamówienia, nie musiał się zapoznawać z dokumentacją i mógł w krótszym czasie przygotować ofertę, lecz okoliczność ta w przekonaniu Izby, nie stanowiła utrudnienia uczciwej konkurencji. - NO - Sygn. akt: KIO/UZP 120/07
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc