1

Temat: koncesja, orginały dokumentów

1.  W PN wykonawcy mieli złożyć koncesję na obrót paliwami. Jeden  z wykonawców zamiast koncesji złożył decyzję o wprowadzeniu zmian do koncesji.
W treści tej decyzji w uzasadnieniu  jest zapis:
"decyzją z dnia xxxxx nr xxxxxxx udzieliłem Przedsiębiorcy XXXXX koncesji na obrót paliwami ciekłymi na okres od xxxxxx do xxxxx".
I teraz nie wiem czy muszę wezwać do uzupełnienia koncesji? Z decyzji można wyczytać, że wykonawca posiada ważną koncesję.

2.  Inny wykonawca do oferty załączył orginały wszystkich wmaganych dokumentów ZUS, US, Ewidencja Działalności GOspodarczej.
Czy ktoś miał już taką sytuację, że potem wykonawca zgłasza się z prośbą o wykonanie kopii tych dokumentów, bo są mu potrzebne do innego postępowania?

3. Może się powtarzam, ale dostałam koncesję gdzie tylko na pierwszej stronie był podpis wykonawcy i "potwierdzam za zgodność z orginałem".
Już w końcu nie wiem zostawić jak jest?

pozdrawiam

2

Odp: koncesja, orginały dokumentów

Ad.1  wezwać
Ad.2 Skoro złożył to ma pecha, mógł dać kopie

3

Ok. Dzięki.

A może coś na temat 3?

4

Zostawić, nie czepiać się, chodziarz w gruncie rzeczy potwierdzona powinna być każda strona.

5

Marcel napisał/a:

chodziarz w gruncie rzeczy potwierdzona powinna być każda strona.

... a przynajmniej ostatnia.

6

No właśnie wink

7

2. Zrobić kopie i wysłać - to niczym nie grozi.
A wysłać oryginały? No, można pomyśleć ...

8

Hmm, raczej oryginałów bym nie oddawał .

9

Orginałów z oferty wypinać nie będę, jak nie pomyślał to  niech przyjeżdża i mu się xernie.

A co do koncesji to w jakimś postępowaniu wzywałam do uzupełnienia, kiedy nie wszystkie strony były podpisane, więc może będę się tego trzymać i wezwę na wszelki wypadek

pozdrawiam

10

Szczerze,  też bym tak zrobił wink