1

Temat: ODRZUCIĆ?

CZY JEŻELI W ZAŁĄCZNIKU WYKAZ WYKONANYCH W CIAGU OSTATICH TRZECH LAT DOSTAW...... WYKONAWCA NIE WYPEŁNI KOLUMNY WARTOŚĆ DOSTAWY ZE WZGLEDU NA ZACHOWANIE TAJEMNICY HANDLOWEJ TO PODLEGA ODRZUCENIU?. REFERENCJE OD TEGO PODMIOTU POSIADA ODPOWIEDNIE.
PROSZĘO POMOC PILNE

2

Odp: ODRZUCIĆ?

Tu bym się nie godził, iż to jest tajemnica handlowa. Przeoczył - tak można stwierdzić. Ale jeżeli wynika to z referencji - zostawić, nie odrzucać. I tu każdy może zajrzeć do nich, przecie są załącznikiem do oferty - wiec jaka tajemnica .

3

TAK ALE W REFERENCJACH NIE ZAWSZE JEST WYMIENIONA CENA

4

A czy wartość dostawy byłą warunkiem ?Jeżeli tak to trzeba wyjaśnić, jeżeli nie - zostawić

5

WŁAŚNIE O TO CHODZI,ŻE GŁÓWNYM KRYTERIUM OCENY JEST W 100 % CENA.
ZAŁACZNIK JRST TYLKO TAKIM DODATKIEM.
DZIĘKI ZA PODPOWIEDŹ;)

6

ja bym wezwał na podstawie art. 26 do uzupełnienia pod warunkiem ze zamawiajacy zadał wykazania konkretnych usług na określoną wartośc. miałem taki przypadek z obsługą budzetu, banki też zasłaniały się tajemnicą bankową, powołałem się na zapis art 1 ust. 1 pkt 30 rozporzadzenia w sprawie rodzajów dokumentów jakich moze żądać zamawiajacy od wykonawcy oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane, gdyż tam wyraźnie jest napisane "z podaniem ich wartości"

7

ale to nie był przetarg tylko zapytanie ofertowe- kwota do 14.000 euro wiec nie mam co sie połowywać na ustawę.

8

Jeżeli zapytanie do 14 000 euro, wówczas ustawy nie stosujesz, jak uznasz tak zrobisz.