1

Temat: termin podpisania umowy-pilne!

Przetarg nieograniczony odbył się 26.03.2007r. Ogłoszenie o wyborze oferenta wywiesiłam w 26.03.2007 w siedzibie firmy.Faksy do oferentów z wynikami przetargu wysłałam 27.03.2007r.,oprócz tego wysłałam tego dnia pisma,czy mogę dziś tj 2.04.2007r podpisać umowy? Muszę przyznać że mam "nóż na gardle"- stare umowy zakończyły się 30 .03.2007.Proszę o pomoc

2

Odp: termin podpisania umowy-pilne!

IMHO dopiero jutro możesz podpisać, aczkolwiek widziałem zdanie przeciwne...
W pewnej sytuacji mogłabyś zawrzeć umowe dzisiaj - mianowicie w takiej gdybyś w SIWZ napisała kiedy wyniki będą dostępne na stronie www - bo jak mniemam tam również takie info zamieściłaś (a nie tylko w siedzibie)

3

Nie umieściłam na naszej stronie bo informatyk dopiero robi "zakładkę".Jeśli jutro podpiszę umowy to czy jutro zamieszczam ogłoszenie o zawarciu umowy na stronie zamówień publicznych?Dziękuję za odpowiedź smile

4

Pomijając uzasadnienie dla niezamieszczenia na stronie www wink to ustawa nie mówi kiedy należy przesłać ogłoszenie o zawarciu umowy do portalu - bo o to chyba chodzi. W każdym bądź razie im szybciej tym lepiej - bo z głowy wink

5

Nasza strona internetowa dopiero jest w budowie,nie mogłam więc umieścić ogłoszenia o wszczęciu postępowania ani o wynikach.Umowy podpiszę jutro .Dziękuję za pomoc smile

6

sandra napisał/a:

Nasza strona internetowa dopiero jest w budowie,nie mogłam więc umieścić ogłoszenia o wszczęciu postępowania ani o wynikach.

A ustawa nie nakazuje zamieszczać na własnej stronie tylko na stronie tongue

7

Na portalu zam.publ. umieściłam ogłoszenie o wszczęciu postępowania ,na innej -nie, tylko ogłoszenie w budynku.No to mnie powieszą -trudno, i tak sama się męczę z tymi zamówieniami.Na szkolenie nie ma pieniędzy, gdyby nie własna praca i Wasza pomoc byłaby już totalna klapa.;) DZIĘKI

8

Nie mart się sandra. Mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Po raz pierwszy udało mi się poprawić Marko. Ojak fajnie.
Jeśli mówiłaś o portalu UZP tzn., że zamówienie jest poniżej 60 000 euro, a to oznacza, ze zgodnie z art. 4a ust. 2 Pzp ogłoszenie o wszczęciu postępowania i o zawarciu umowy zamawiający zamieszcza na swojej stronie internetowej jeśli takową ma. Jeśli nie ma to tylko w siedzibie.
Jednak jak to bywa w naszym prawie zgodnie z art. 40 ust. 1 Pzp w przypadku PN ogłoszenie o zamówieniu zamieszcza na stronie internetowej (jakiejkolwiek). Co do zawiadomienia o wyborze oferty to nie ma wyjątków strona internetowa obowiazuje.
"Kochane" przepisy.

Powodzenia

Natomiast

9

Artur napisał/a:

Nie mart się sandra. Mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Po raz pierwszy udało mi się poprawić Marko. Ojak fajnie.

Czy gdzieś jest napisane, że Marko ma monopol na prawde? wink Poza tym ja pisałem o ogłoszeniu o wyborze a nie o wszczęciu ... ale ok czuje sie złapany big_smile

10

To nie ma nic wspólnego z łapanką. Poprostu jak widzę, że Ty już napisałeś na jakieś zagadnienie to nawet sie nie wysilam, zeby coś odpowiedzieć, no chyba że chodzi o wadium.
A co do Sandry to chodziło mi o to, zeby ją pocieszyć, przed tym jak ją "powieszą" za to, ze nie zamieściła ogłoszenia o wszczęciu postępowania na stronie internetowej.

Pozdrawiam

11

Artur napisał/a:

To nie ma nic wspólnego z łapanką. Poprostu jak widzę, że Ty już napisałeś na jakieś zagadnienie to nawet sie nie wysilam, zeby coś odpowiedzieć

Dzieki za dobre słowo, ale nie mam patentu na nieomylność, wiec lepiej sie wzajemnie kontrolować dla dobra ogółu wink

Artur napisał/a:

no chyba że chodzi o wadium.

A tu zdaje sie pozostaniemy przy rozbieżnych zdaniach tongue
Pozdrawiam również

12

Dziękuję obu Panom.Miło poczytać opinie fachowców,czuje się pokrzepiona na duchu - ale na przyszłość mam nauczkę,muszę się lepiej przygotować aby nie popełniać takich błędów.Pozdrawiam i życzę miłego dnia.:)

13

Artur napisał/a:

Jeśli mówiłaś o portalu UZP tzn., że zamówienie jest poniżej 60 000 euro, a to oznacza, ze zgodnie z art. 4a ust. 2 Pzp ogłoszenie o wszczęciu postępowania i o zawarciu umowy zamawiający zamieszcza na swojej stronie internetowej jeśli takową ma. Jeśli nie ma to tylko w siedzibie.
Jednak jak to bywa w naszym prawie zgodnie z art. 40 ust. 1 Pzp w przypadku PN ogłoszenie o zamówieniu zamieszcza na stronie internetowej (jakiejkolwiek). Co do zawiadomienia o wyborze oferty to nie ma wyjątków strona internetowa obowiazuje.
"Kochane" przepisy.

Powodzenia

Natomiast

A, O SIWZ TO ZAPOMNIAŁEŚ ARTURZE. W tym trybie najważniejsze to umieścić SIWZ w internecie bez względu na wartość zamówienia wink

nora

14

To prawda Noro, ale skupiliśmy się na ogłoszeniu i zapomnieliśmy o SIWZ.
No to ładny pasztet ma Sandra.

Nora jak zwykle czuwa nad wszystki!

Pozdrawiam

15

Teraz to się już załamałam!

16

Nie przejmuj sie tak.
Jeśli postępowanie już jest zakończone to niemal po sprawie.
Podczas kontroli nie wszystkie postępowania są kontrolowanie, może na to nie natrafią.
Grunt, że masz potwierdzenie zamieszczenia ogłoszenia na portalu. To moze nie zwrócą nawet uwagi na brak na stronie internetowej.

Nie zamartwiaj się. Idą święta.

A tak nawiasem mówiąc. To jak wypełniłaś ogłoszenie na portalu, jaką adres internetowy podałaś dla strony gdzie powinna być umieszczona SIWZ?

Powodzenia

17

W ogłoszeniu podałam adres e-mail ośrodka.Na ten adres oferenci składali zamówienia na SIWZ - (nie wszyscy,część oferentów odbierało dokumentację z sekretariatu).Tym którzy o to prosili wysyłałam dokumentację e -mailem.Dziękuję za słowa pocieszenia,ale i tak mam do siebie pretensje.Ignorantka ze mnie i już.Nad faktami nie ma co dyskutować.Pozdrawiam i życzę wesołych i zdrowych Świąt Wielkanocnych.

18

Wzajemnie.

Wszystkiego dobrego