1

Temat: Ciekawa oferta... KRS

Witam.

Mam takie pytanie. Nie wiem jak do niżej opisanej sprawy podejść.

Wykonawca złożył ofertę w PN poniżej progów. Formularz ofertowy, formularze cenowe, oświadczenia podpisał właściciel firmy. I teraz:
1/ KRS  za zgodność podpisała księgowa, nie ma pełnomocnictwa w ofercie.
2/z 10 stron tego KRS-u 7 posiada chyba oryginalny podpis za zgodność Księgowej (chociaż jak się przyglądnąć to może być kolorowy skan) a 3 strony to KSERA z skserowanymi podpisami i pieczątkami Księgowej za zgodność -od początku do końca kopie z kopiami podpisów.

1/ Wzywać do uzupełnienia KRS podpisanego przez upoważnioną do tego osobę?
2/ Wzywać do uzupełnienia KRS i pełnomocnictwa dla księgowej?

??Z góry dzięki za odpowiedź.

2

Odp: Ciekawa oferta... KRS

Moim zdaniem KRS za bardzo kombinowany, więc opcja nr.2.

3

A jak podeślą KRS podpisany przez własciciela?

4

No to będzie OK!

5

i jak nie uzupełnią pełnomocnictwa dla ksiegowej tylko dadzą krs podpisany przez właściciela to będzie ok?

6

Mam prawo w ogóle czepiać się że 3 na 10 stron nie zostały oryginalnie podpisane i potwierdzone i są tylko kopiami?

7

Tak.

8

Bitter napisał/a:

i jak nie uzupełnią pełnomocnictwa dla ksiegowej tylko dadzą krs podpisany przez właściciela to będzie ok?

Jeżeli przez właściciela rozumiesz osobą uprawnioną do reprezentowania wykonawcy, to bedzie ok.

9

Więc uzupełnili KRS podpisany przez uprawnione osoby , podpisało dwóch właścicieli, a mógł nawet tylko jeden, więc jest ok.

Pełnomocnictwo dla Księgowej tymczasem jest z datą po otwarciu. Ona podpisała tylko stary KRS, który był w ofercie.

Chyba wszystko jest ok?

10

Jest ok, ponieważ KRS podpisany został przez osoby odpowiednie.

11

Dzięki. Czyli spełniają warunki udziału...